Εκδηλώσεις ΜΚΟ

59. Βιβλιοπαρουσίαση: “Η Καταγωγή των Αλβανών και οι Αρβανιτόφωνοι Έλληνες” (22-10-14)

EvaggelidisΑ3afisa

Οι εκδόσεις Ινφογνώμων και ο χώρος πολιτισμού και πολιτικής “Ρήγας Βελεστινλής” σας προσκαλούν την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ευαγγελίδη, “Η Καταγωγή των Αλβανών και οι Αρβανιτόφωνοι Έλληνες, Συμβολή στο ζήτημα της εθνογένεσης του αλβανικού λαού“:

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:  Σάββας Καλεντερίδης, εκδότης – δημοσιογράφος Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας
και ο συγγραφέας του βιβλίου: Δημήτρης Ευαγγελίδης

στον χώρο πολιτισμού Ξενοφώντος 4, στην πλ. Συντάγματος.

 

————————————————-

58. Hμερίδα του “Ιδρύματος Άλσους Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης” Πεμ 3η Aπριλίου 2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Άλσους Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης» (ΙΔΑΛΕΝΑΠ), σας προσκαλεί σε Ημερίδα με θέμα: «Θάλασσα, πηγή ανάπτυξης και σταθερότητας». Η εκδήλωση είναι ανοικτή στον κάθε ένα που αγαπάει τη θάλασσα. Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα διαρκέσει από τις 17.00 έως τις 20.00 περιλαμβάνει: -Καλωσόρισμα με παράθεση καφέ/αναψυκτικού -Προσφώνηση του Προέδρου του ΙΔΑΛΕΝΑΠ -Χαιρετισμούς -Εισηγήσεις, που θα δείτε αναλυτικά πιό κάτω –> Την εκδήλωση πλαισιώνει η παιδική χορωδία του Οργανισμού Νεολαίας Άθλησης & Πολιτισμού «Ο ΘΕΣΠΙΣ» του Δήμου Διονύσου.

ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ: ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΝΑΡΞΗ: Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014
ΛΗΞΗ: Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014 ΤΟΠΟΣ: ΑΘΗΝΑ

ΔΗΜΟΣ/ΠΕΡΙΟΧΗ: Π.Φάληρο
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λ.Συγγρού 387
ΧΩΡΟΣ/ΑΙΘΟΥΣΑ: Ίδρυμα Ευγενίδου, Αμφιθέατρο ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΟ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ   ΩΡΕΣ/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 17:00-20:00  ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ:
«Η συνεισφορά της Ελληνόκτητης εμπορικής ναυτιλίας στην εθνική οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας»: Γ.Γράτσος, Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
«Η διαχρονική αξία της Ναυτικής Ισχύος»: Δρ Ηλίας Ηλιόπουλος, Καθηγητής της Ναυτικής Σχολής Πολέμου
«Ίδρυση-Λειτουργία επισκέψιμων εναλίων Αρχαιολογικών χώρων, Το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο SILO του Πειραιά» Δρ Αγγελική Γ.Σίμωσι, Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δρ Ηλίας Αρ.Υφαντής τ.Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ – ΛΟΙΠΑ Για πληροφορίες καλέστε στο τηλ. 210 3368518.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΙΔΑΛΕΝΑΠ κάνοντας κλικ ΕΔΩ

 www.topevents.gr/

——————————-

57. Εκδήλωση: “Οι ΜΚΟ ως όργανα της Παγκοσμιοποίησης” Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Το Άρδην οργανώνει την Τρίτη 18 Μαρτίου στις 19.30 συζήτηση με θέμα: “Οι ΜΚΟ ως όργανα της Παγκοσμιοποίησης, από το Ίδρυμα Φόρντ στον Σόρος τον ΓΑΠ & το ΕΛΙΑΜΕΠ”. Για το θέμα θα μιλήσουν:
Γιώργος Καραμπελιάς, ΑΡΔΗΝ Κώστας Μελάς, πανεπιστημιακός Γιάννης Παπαμιχαήλ, πανεπιστημιακός
  Γιάννης Ξένος, εφ. Ρήξη συντονίζει ο Λεωνίδας Αποσκίτης, δημοσιογράφος
Στο χώρο πολιτικής και πολιτισμού του Άρδην, Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος. Περιοδικό Άρδην – Εφημερίδα Ρήξη
————————–

56. ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (βιβλίο)   ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ

http://kleisthenis.net/?p=1141

Ανάπτυξη, Οικονομική Ανάπτυξη  & ο Στόχος αυτού του Βιβλίου

Αναρωτηθήκαμε ποτέ τι σημαίνει ανάπτυξη; Πόσο εύκολα ή δύσκολα και με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται;

Ανάπτυξη σημαίνει: ίσες ευκαιρίες στην ζωή, ίσες ευκαιρίες στην δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες στην παιδεία, ίσες ευκαιρίες στην υγεία. Σημαίνει ποιότητα ζωής, ασφάλεια της ζωής, καθαρό περιβάλλον, λιγότερο στρες, με μια λέξη.. πολιτισμό.

Σήμερα πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν ταυτίσει το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν ΑΕΠ (τον τζίρο δηλαδή) με την Ανάπτυξη. Είναι δυνατόν;

Ανάπτυξη και Οικονομική Ανάπτυξη είναι μάλλον εύκολο πράγμα για μας τους Έλληνες και δεν χρειάζονται πάνω από 6-8 μήνες για να δρομολογηθούν. Είναι απλώς θέμα πολιτικής βούλησης και είναι προφανές ότι αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν, είτε δεν θέλουν, είτε δεν γνωρίζουν, είτε δεν μπορούν.

Για να οδηγηθεί η Ελλάδα σε Ανάπτυξη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ελληνικός λαός να πάψει να άγεται και να φέρεται. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ένας λαός αφυπνισμένος και ενημερωμένος, ένας λαός που θα έχει αντιληφθεί και συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ΑΝΑΠΤΥΞΗ και πως επιτυγχάνεται.

Αυτός είναι και ο στόχος του παρόντος πονήματος, Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ.

Το παρών βιβλίο είναι το αποτέλεσμα μελέτης άνω των 6.000 άρθρων και εκατοντάδων συνεντεύξεων και συζητήσεων. Αριθμεί 180 σελίδες σε διαστάσεις 14 χ 21. Μέσα στις σελίδες του καταγράφονται πάνω από 700 προτάσεις . Έχει έγχρωμο εξώφυλλο πλαστικοποιημένο και οι διαστάσεις του το καθιστούν εύκολα μεταφερόμενο παντού.

● με πάνω από 700 προτάσεις που δείχνουν την έξοδο από την κρίση & τον δρόμο προς την ανάπτυξη

● με σαφή προσδιορισμό ότι: οι δρόμοι της ανάπτυξης περνούν από την αξιοκρατία

Που και πως μπορείτε να το αποκτήσετε:

Στην Αθήνα:
Ιάκχου 22 στο Γκάζι (σταθμός του μετρό στον Κεραμεικό). Κατεβαίνοντας από το μετρό στον Κεραμεικό και ανεβαίνοντας τα σκαλιά προς την πλατεία, η Ιάκχου 22 είναι γύρω στα 30 μέτρα μπροστά μας και ελαφρώς δεξιά. Η είσοδος είναι μια βάρια μεταλλική πόρτα και στο κουδούνι γράφει TEMPO. Τηλ:  210 3470444.

Στην επαρχία:
Κατευθείαν από το Ίδρυμα Μελέτης & Προαγωγής των Θεσμών και της Αξιοκρατίας ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, μέσω ταχυδρομείου. Αγίου Νικολάου 48, 270 52, Βάρδα.
Τα έξοδα αποστολής συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

Κάνετε την παραγγελίας σας με email και τοποθέτησε στο ΠΡΟΣ το info@kleisthenis.net και στην ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ το ftsapi@gmail.com. Προτείνεται αυτός ο τρόπος καθώς στο παρελθόν το ημαιηλ της ιστοσελίδας έχει παρουσιάσει προβλήματα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 0099747, 697 3386615,  6937 930815. Το σταθερό μας, στην έδρα του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας.

Σχετικά με την τιμή του βιβλίου
Μετά από πολύ σκέψη την ορίσαμε στα 10 ευρώ ανά αντίτυπο. Ίσως να είναι πολλά για κάποιους συμπατριώτες μας γι αυτό ακριβώς όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για το περιεχόμενο του βιβλίου και δεν μπορεί να το αγοράσει, ας μας στείλει ένα ημαιηλ και εμείς θα του το στείλουμε δωρεάν. Επίσης, σαν Ίδρυμα Μελέτης & Προαγωγής των Θεσμών και της Αξιοκρατίας δεν μπορούμε να πουλάμε, γι αυτό οι αποδείξεις μας θα αναφέρονται σε χορηγία προς τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ. Και αυτό είναι το πιο σωστό. Πέντε χρόνια έρευνας, μελέτης και συγγραφής είναι το ουσιαστικό κόστος και όχι οι μερικές χιλιάδες ευρώ του τυπογραφείου.

Μετά από αυτό το βιβλίο
Ο στόχος αυτού του πονήματος είναι διπλός. Να ενημερώσει και να αφυπνίσει, να δείξει τον δρόμο προς την ανάπτυξη αφού καταστήσει σαφές τι είναι η ανάπτυξη. Έπειτα και μέσα από τα έσοδα, που προσδοκούμε, να προχωρήσουμε σε ομιλίες, ημερίδες και δράσεις με επίκεντρο την αξιοκρατία και τους θεσμούς.

με εκτίμηση

Για το ΔΣ
Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης
Ίδρυμα Μελέτης & Προαγωγής των Θεσμών και της Αξιοκρατίας ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ
www.kleisthenis.net

Βάρδα Ηλείας
697 3386615,  6937 930815

———

55. Κυκλοφόρησε και Πωλείται στα Βιβλιοπωλεία.

‘‘ΠΙΝΔΟΣ : Το Εθνικό Πάρκο.’’
Μία διεθνής συνεργασία για το Περιβάλλον, την Ιστορία & τον Πολιτισμό της Πίνδου.
2.000 φωτογραφίες επιφανών Ξένων επισκεπτών, φωτογράφων και επιστημόνων από όλο τον κόσμο αλλά και μεγάλων Ελλήνων Φωτογράφων.
Πώληση στο internet:
 1. http://www.bibliopolio.gr/Πίνδος-Το-εθνικό-πάρκο-p-299605.html
 2. http://www.malliaris.gr/ΠΙΝΔΟΣ-ΤΟ-ΕΘΝΙΚΟ-ΠΑΡΚΟ-(ΖΑΓΟΡΙ-ΓΡΕΒΕΝΑ-ΚΟΝΙΤΣΑ-ΒΟΙΟ)-978-960-98795-3-8
 3. http://www.ianos.gr/eshop/biblia/texni/fotografia/0254059pp/
 4. http://www.bestprice.gr/item/2148934888/pindos-to-ethniko-parko-zagori-grebena-konitsa-boio-metsobo-mia-fwtografhmenh-perihghsh-sthn-perioxh-toy-ethnikoy-parkoy-ths-b-pindoy-h-fysh-o-politismos-h-istoria-o-anthrfwpos-oi-kindynoi-h-diaswsh
                    http://grebena.blogspot.gr/2010/12/blog-post.html

Παραγγελίες, πέραν των ανωτέρω : στη διεύθυνση diavlosmag@gmail.com, 40 € + έξοδα αποστολής, με όνομα και διεύθυνση.

 

—————————————–

54. Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Άρδην έως την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου

PazariA3afisa
Το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Άρδην παρατείνεται ως τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου. Περάστε για βρείτε τα βιβλία των Εναλλακτικών Εκδόσεων με σημαντική έκπτωση, αλλά και πολλά άλλα βιβλία σε χαμηλές τιμές. Ακόμα cd-dvd,γλυκά, διακοσμητικά και δώρα. Τις καθημερινές από 11.00 έως τις 18.00 και το Σαββατοκύριακο 11.00 έως 15.00.

———————————————

53. Εκδήλωση: “Έθνος και θεσμοί στα χρόνια της Τουρκοκρατίας” (11-12-13)

Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις οργανώνουν την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 19:30 εκδήλωση – συζήτηση με αφορμή το νέο βιβλίο του Απόστολου Διαμαντή Έθνος και θεσμοί στα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Με αφορμή το βιβλίο ο Γιώργος Καραμπελιάς και ο Απόστολος Διαμαντής συζητούν για την πορεία του ελληνικού έθνους στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και τη μεθοδολογική εκτροπή που παρατηρείται στον χώρο της τρέχουσας ιστοριογραφίας.
Στο χώρο πολιτικής και πολιτισμού του Άρδην, Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος, πλ. Συντάγματος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο του Απόστολου Διαμαντή, Έθνος και θεσμοί στα χρόνια της Τουρκοκρατίας:
Στο βιβλίο αυτό εκτίθεται συνοπτικά η πορεία του ελληνικού έθνους στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα διερευνάται μια μεθοδολογική εκτροπή στον χώρο της τρέχουσας ιστοριογραφίας, η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην έρευνα, καθώς έχει μεταφέρει το ερευνητικό πεδίο από τη μελέτη των υπαρκτών παραδόσεων, από τη μελέτη των κοινωνικών σχέσεων, στην πολιτική ιδεολογία.

Συνέχεια του άρθρου/Read more about this…… »

———-

52.  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ALL RIGHT blues and more (7 Δεκέμβρη)

Η πιο ηλεκτρική blues μπάντα της Αθήνας, οι All Right, μας υποδέχονται στις 7 Δεκέμβρη στη σκηνή του DOUBLE TROUBLE εντός της ανανεωμένης στοάς «THE YARD» (Λ.Πατησίων 101).Οι All Right μας προσκαλούν σε ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι όπου με αφετηρία το Robert Johnson και τον Elmore James, ενδιάμεσους σταθμούς τους BB King, Albert King, Muddy Waters κ.ά. θα έχει τελικό προορισμό τους σύγχρονους Gary Moore, Eric Clapton και Joe Bonamassa. Σύντροφος σταθερός στη διαδρομή αυτή, ο αυτοσχεδιασμός, στοιχείο που κάνει κάθε ταξίδι μοναδικό και απρόβλεπτο!Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά οι All Right θα παρουσιάσουν και τα δικά τους ολοκαίνουργια «It’s you» και «Start the show» !Oι All Right είναι:
Ανδρέας Σαρδέλης – μπάσο
Γιώργος Καρλής – τύμπανα
Δημήτρης Νίτης – κιθάρα
Δημήτρης Καρράς – κιθάρα, φωνή

Περιγραφή: Ενσωματωμένη εικόνα 1

————————
51. Βιβλιοπαρουσίαση: Το πρόσωπο ως υποκείμενο δικαίου στο έργο του Θωμά Ακινάτη, της Ελένης Προκοπίου (2-12-13)

el prokopiou afisa

Οι εκδόσεις Ηρόδοτος σας προσκαλούν την  Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30

στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Προκοπίου:
Το πρόσωπο ως υποκείμενο δικαίου στο έργο του Θωμά Ακινάτη
Θα μιλήσουν: Βασίλης Βουτσάκης, Επίκουρος Καθηγητής της Φιλοσοφίας του Δικαίου Χαρίτων Καρανάσιος, Ερευνητής του Κ. Ε. Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών Απόστολος Διαμαντής, Ιστορικός Δημήτρης Παπαδημητρίου, συνθέτης

——————–

50.Μουσική βραδιά: Ο Γιώργος Λυκούρας τραγουδά την ποίηση (29-11-13)

Μουσική βραδιά στο χώρο του Άρδην
Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 20:30 στο χώρο πολιτισμούς και πολιτικής του Άρδην (Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος) ο ερευνητής και συνθέτης Γιώργος Λυκούρας τραγουδά την ποίηση. Μαζί του οι: Ιωάννα Κάππου (τραγούδι), Ανδρέας Αρβανίτης (λύρα), Γιώργος Κασσαβέτης (κρουστά, πιάνο), Μάριος Κουρουνιώτης (λαούτο) και Χαράλαμπος Χωμενίδης (μπάσο).

——————–

49. Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Επανένωση της Κρήτης με την μητέρα Ελλάδα:

100 xronia krhrh

 Η λευτεριά και η Επανάσταση

δεν έρχονται από την μια μέρα στην άλλη…

Στο περιοδικό «Εθνικές Επάλξεις»,

τ. Ιούλ-Σεπτ. 2013

υπάρχει 12σέλίδο άρθρο

του Γιώργου Λεκάκη,

μέλους της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (ΕΜΑΕΜ)

και της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων.

 

Το άρθρο αυτό μπορείτε να το διαβάσετε,

να το αποθηκεύσετε ή να το εκτυπώσετε

στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

 

http://www.lekakis.com/Kriti-100.pdf

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευσις των άρθρων μου,

αρκεί να αναφέρεται ο συγγραφέας,

η πηγή και η ημερομηνία

πρώτης δημοσιεύσεώς τους.

———————————-

48.Προβολή ταινίας: ΚΙΕΡΙΟΝ του Δήμου Θέου (28-11-13)

Ξεκινάει την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου μια σειρά προβολών της «Ταινιοθήκης της Ρήξης» στα πλαίσια του αφιερώματος:
“Ελληνικός κινηματογράφος, από τη Μεταπολίτευση στο Μιλένιουμ” Ταινίες, όψεις και συζητήσεις για τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο 30 σκηνοθέτες στο προσκήνιο
Το αφιέρωμα επιμελείται ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας και θα περιλαμβάνει προβολές και συζητήσεις με τους συντελεστές των ταινιών.
ΚΙΕΡΙΟΝ (1968) του Δήμου Θέου

Συνέχεια του άρθρου/Read more about this…… »

———————————————————————————————

47.  Νέα πρόσκληση για την αναβληθείσα εκδήλωση για το Καστελλόριζο

Το Καστελλόριζο στο Χαλάνδρι

Εκδήλωση για το Καστελλόριζο θα γίνει την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στο Ίδρυμα Ζήση (πλατεία Δούρου Χαλανδρίου), με ομιλίες, χορούς και τραγούδια από το ακριτικό μας νησί. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.30.

Θα μιλήσουν:

ο συγγραφέας Γιώργος Λεκάκης (www.lekakis.com) μέλος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων,

ο δικηγόρος-συγγραφέας Γρηγόρης Κοσσυβάκης,

ο επιχειρηματίας Γιάννης Μαύρος

ο δικηγόρος-διεθνολόγος Μιχάλης Ρέλλος

ο συγγραφέας-λαογράφος Κυριάκος Χονδρός, και

ο δικηγόρος Ευ. Παπαϊωάννου, πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καστελλοριζίων.

Χορούς και τραγούδια του νησιού θα αποδώσει η Πολιτιστική Μουσικοχορευτική Ομάδα του Καστελλόριζου, με αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές, συνοδευόμενη στο τραγούδι από την κ. Ευαγγελία Ξενοπούλου («το αηδόνι του Καστελλόριζου»), ενώ χορούς από τα ευρύτερα Δωδεκάνησα θα χορέψει και η χορευτική ομάδα του Εθνολογικού Ιδρ. Πέτρου Ζήση.

Μετά το τέλος της εκδηλώσεως θα προσφερθεί το παραδοσιακό «σιρόπι του γάμου» του Καστελλόριζου, που λένε πως «όποια το πιει, θα παντρευτεί»!

Την εκδήλώση προλογίζει και συντονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, Βασίλης Σταύρου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Χαλανδρίου και Μεγίστης.

Ως συνέχεια της σχέσεως Χαλανδρίου-Καστελλόριζου, θα πρέπει να θεωρηθεί η έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Λεκάκη, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Χαλανδρίου (11-22.2.2013), συνοδευόμενη από έκθεση παραδοσιακών φορεσιών του νησιού, από την Ευ. Ξενοπούλου, με σκοπό να την επισκεφθούν σχολεία και μαθητές όλης της Αττικής και να γνωρίσουν το όμορφο νησί!

———-

30. Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:

 

«Όταν η ΑΟΖ δείχνει τα όρια της Γενοκτονίας μέσω της Θεωρίας των Παιγνίων».

Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Tετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012, ώρα: 18.30. 

http://lygeros.org/Talks/kavala_20121003.pdf

  –

—————–

29. Τα 60 χρόνια του γιορτάζει το Ινστιτούτο Γκαίτε

Τις πόρτες του στο κοινό ανοίγει αύριο το Ινστιτούτο Γκαίτε, με αφορμή τα 60στά του γενέθλια. Συγκεκριμένα, αύριο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, από τις 11 το πρωί ως τις 11 το βράδυ, το Ινστιτούτο καλεί τους Αθηναίους σε ένα «ταξίδι» στις διαφορετικές δεκαετίες, όπως αυτές παρουσιάζονται μέσα από το ίδιο του το έργο με εκθέσεις, μουσική και λογοτεχνία, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τις μεθόδους διδασκαλίας του μέσα από τα ανοιχτά μαθήματα που θα παραδίδονται σε διαφορετικά επίπεδα γλωσσομάθειας.

Συνέχεια του άρθρου/Read more about this…… »

———-

28. Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Νέα φάση της ελληνικης ΑΟΖ».

Αίθουσα δημαρχιακού μεγάρου Παπάγου – Χολαργού.
 Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα: 19.00.

———————

27. Συμπόσιο για τον Ελληνισμό με τίτλο: «Ας ξανασυστηθούμε: Είμαστε οι Έλληνες». 

Επιμελητηρίο Ηρακλείου Κρήτης, αίθουσα Καστελλάκη.
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα: 09.40.

———–

26. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.30 π.μ.
θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΙΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
«ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ, ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΙΣ ΜΥΘΩΝ»
από τον συγγραφέα Γιώργο Λεκάκη (www.lekakis.com)
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
(ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 57, ΑΘΗΝΑ, 3ος όροφος,
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Τηλ. 210-5221314).
Από Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα (18.30-20.30)
ο Γ. Λεκάκης θα κάνει το παραπάνω σεμινάριο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

—————————————————

25. Πρόσκληση εκδηλώσεως για το Καστελλόριζο

Το Καστελλόριζο στο Χαλάνδρι

Εκδήλωση για το Καστελλόριζο θα γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου 2012, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, με ομιλίες, χορούς και τραγούδια από το ακριτικό μας νησί. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.30.

Θα μιλήσουν:

ο συγγραφέας Γιώργος Λεκάκης (www.lekakis.com) μέλος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων,

ο δικηγόρος-συγγραφέας Γρηγόρης Κοσσυβάκης,

ο επιχειρηματίας Γιάννης Μαύρος

ο δικηγόρος-διεθνολόγος Μιχάλης Ρέλλος

ο συγγραφέας-λαογράφος Κυριάκος Χονδρός, και

ο δικηγόρος Ευ. Παπαϊωάννου, πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καστελλοριζίων.

Συνέχεια του άρθρου/Read more about this…… »

—-

24. Σεμινάριο Ιστορίας και Λαογραφίας για τον Πόντο

Την Κυριακή 4 Μαρτίου [7.30 μ.μ. αίθουσα (7) των Παλαιών Σφαγείων Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου οδός Επταλόφου] θα συνεχιστεί το Σεμινάριο Ιστορίας και Λαογραφίας που διοργανώνει ο δραστήριος Όμιλος Σέρρα, που εξειδικεύεται στον ποντιακό χορό.  
Η δική μου συμβολή έγκειται στη παρουσίαση της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού, ως τμήμα φυσικά ενός ευρύτερου πλαισίου, με τέσσερεις ομιλίες.
Στο παρακάτω πρόγραμμα, όπως συντάχθηκε από τους υπευθύνους της “Σέρρας”, παρουσιάζεται αναλυτικά η θεματολογία:
 
 
Διαλέξεις ιστορικο-λαογραφικού χαρακτήρα από τον Χορευτικό Όμιλο Ποντίων “ΣΕΡΡΑ”
Ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «ΣΕΡΡΑ» προτίθεται να πραγματοποιήσει μία σειρά (4) διαλέξεων ιστορικο-λαογραφικού χαρακτήρα, οι οποίες θα επαναλαμβάνονται κάθε δεύτερη Κυριακή, αρχής γενομένης από την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 19.30 μ.μ..  
Τα σεμινάρια αυτά θα λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα (7) των Παλαιών Σφαγείων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (επί της οδού Επταλόφου) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.
Κύριοι ομιλητές έχει καθοριστεί να είναι ο δρ. Ιστορίας κ. Αγτζίδης Βλάσης και ο ερευνητής-χοροδιδάσκαλος κ. Ζουρνατζίδης Νίκος.
Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι η διαχρονική ανάλυση της ποντιακής ιστορίας (από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα), με την παράλληλη αποτύπωση του πολιτισμικού στίγματος του ποντιακού ελληνισμού όσον αφορά τη λαογραφία και τη μουσικο-χορευτική του παράδοση, καθώς και της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της περιοχής του Πόντου. Στόχος μας είναι οι διαλέξεις αυτές να απευθυνθούν τόσο σε συνειδητοποιημένους πόντιους με σκοπό τον εμπλουτισμό των θεωρητικών τους γνώσεων, αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίσει την ιστορία και την παράδοση αυτού του τόσο σημαντικού μέρους του ελληνισμού.
Ευελπιστούμε στην ενεργή συμμετοχή σας.
Το πρόγραμμα των διαλέξεων έχει ως εξής:
 1. 19 Φεβρουαρίου 2012
  • «Αρχαία ιστορία – Βασίλειο του Πόντου – Αυτοκρατορία Τραπεζούντας» – Εισηγητής: δρ. Αγτζίδης Βλάσης
  • «Μετακινήσεις πληθυσμών – Επιδράσεις αλλογενών φύλων στην ποντιακή παράδοση» – Εισηγητής: κ. Ζουρνατζίδης Νίκος
 2. 4 Μαρτίου 2012
  • «Η εμφάνιση του Ισλάμ – Οι Τούρκοι εισβολείς (11ος αι.) και η Οθωμανική κυριαρχία» – Εισηγητής: δρ. Αγτζίδης Βλάσης
  • «Οι ποντιακοί χοροί στις δεκαετίες 1960-‘70-‘80» – Εισηγητής: κ. Ζουρνατζίδης Νίκος
 3. 18 Μαρτίου 2012
  • «Νεοελληνικός Διαφωτισμός στον Πόντο – Γενοκτονία – Αντάρτικο – Κίνημα ανεξαρτησίας» – Εισηγητής: δρ. Αγτζίδης Βλάσης
  • «Οι επιδράσεις του φολκλορισμού στην ποντιακή παράδοση» – Εισηγητής: κ. Ζουρνατζίδης Νίκος
 4. 1 Απριλίου 2012
  • «Ήττα και προσφυγοποίηση στην Ελλάδα και στην ΕΣΣΔ – Έλληνες στις μετασοβιετικές συγκρούσεις του Καυκάσου – Ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι σήμερα στη βορειοανατολική Τουρκία» – Εισηγητής: δρ. Αγτζίδης Βλάσης
  • «Ενδυμασίες και μουσικά όργανα του Πόντου» – Εισηγητής: κ. Ζουρνατζίδης Νίκος…

  ———————————

23. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΣΕΛΙΜΗ : «ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Το βιβλίο του Σπύρου Κασελίμη «Αρβανίτες, μύθοι και πραγματικότητα» από τις Εκδόσεις Μπατσιούλας θα παρουσιαστεί από τους Ροταριανούς Ομίλους Κηφισιά, Κηφισιά- Πολιτεία και Κηφισιά Νέα, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου.
Από το Άρβανο της Ιλλυρίας μέχρι την Πελοπόννησο και την Ιταλία, οι Αρβανίτες διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο από τον Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας.Πολεμική φυλή, πήραν μέρος σε αγώνες υπέρ ή κατά Bυζαντινών αυτοκρατόρων, Βενετών, Φράγκων και Τούρκων και επηρέασαν τη ζωή και την πορεία της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής.Παράλληλα όμως ήταν και είναι θύματα της ανθελληνικής προπαγάνδας και έχουν χρησιμοποιηθεί ως όχημα εναντίον των ελληνικών συμφερόντων και κεκτημένων.Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται μια προσέγγιση στην ιστορική πορεία των Αρβανιτών, για να φωτιστούν οι διάφοροι μύθοι και τα στερεότυπα που έχουν διαμορφωθεί και κυκλοφορούν για αυτούς.Η μάχη της Πέτρας είναι η τελευταία μάχη του Αγώνα του 1821
Οι Αρβανίτες υπό τον Σπυρομήλιο, τον Κριεζώτη και τον Γεώργιο Σκουρτανιώτη είναι μεταξύ των 3.000 γενναίων ανδρών του Υψηλάντη που υπερασπίσθηκαν το στενό της Πέτρας.Ο Γεώργιος Σκουρτανιώτης με τους 400 Ταναγραίους και Δερβενοχωρίτες δεχθηκε την κύρια επίθεση των 7.000 περίπου ανδρών του Ασλάνμπεη, στον δεύτερο προμαχώνα.Η γενναία αντίσταση του Σκουρτανιώτη καθήλωσε τους Τούρκους και έδωσε την ευκαιρία στους Κριεζώτη, Δυοβουνιώτη και Σπυρομήλιο να αντεπιτεθούν, να αναχαιτιστούν οι Τούρκοι και να παραδοθούν με υπογραφή συνθήκης.Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αναστάσιος- Ιωάννης Μεταξάς και η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς (Δημαρχείο) Μυρσίνης 2 και Διονύσου.

————————

22. Βιβλιοπαρουσίαση στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 8-2-2012

 —-
Το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού
και η Λέσχη Ανάγνωσης της Ραδιοφωνίας ΕΤ3
σας καλούν την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 7.00 μ.μ. στον
Πολιτιστικό Χώρο «Προποντίδα», Ν. Πλαστήρα 14, Παραλιακή ζώνη Καλαμαριάς
στην παρουσίαση του βιβλίου των  Γιώργου Κόκκινου, Βλάση Αγτζίδη και Έλλης Λεμονίδου (εκδόσεις Ταξιδευτής):

Το τραύμα και οι πολιτικές της μνήμης

Ενδεικτικές όψεις των συμβολικών πολέμων για την Ιστορία και τη Μνήμη
Αναπτύσσοντας συγκριτικές οπτικές για:
-θέματα γενοκτονιών και μεγάλων πολεμικών καταστροφών, η έκδοση αφορά:
-θέματα ταυτότητας και ιδεολογίας του προσφυγικού ελληνισμού,
-τη μνήμη της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού,
-τη μνήμη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Ολοκαυτώματος σε ευρωπαϊκές χώρες (όπως η Γαλλία και η Πολωνία) και στις Η.Π.Α.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Νίκος ΜαραντζίδηςΑν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Σοφία Ηλιάδου-ΤάχουΑν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Δημήτρης ΜαυροσκούφηςΚαθηγητής Α.Π.Θ.
και οι συγγραφείς:
Γιώργος ΚόκκινοςΚαθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Βλάσης ΑγτζίδηςΔρ. Σύγχρονης Ιστορίας
Συντονιστής:
Παύλος Νεράντζης,, Διευθυντής Ραδιοφωνίας ΕΤ3
 ———————————————————————–
Μπορείτε να δείτε τη συζήτηση που έγινε στην ΕΡΤ3, στην εκπομπή “Ανιχνεύσεις” του Παντελή Σαββίδη, με τους τρεις συγγραφείς:
και εδώ:
———————————————————————–
Σημαντικό τμήμα του βιβλίου περιλαμβάνει η μελέτη  “Mνήμη, ταυτότητα και ιδεολογία στον ποντιακό ελληνισμό” (σελ. 191-329), η οποία αναπτύσσεται στους εξής άξονες:

Ταυτότητες μέσα στο χρόνο
1. Στη Σοβιετική Ένωση μετά την Έξοδο
1.1. Ο σοβιετικός ελληνισμός του Μεσοπολέμου
1.1.1. Ταυτότητα και πολιτισμός
1.1.2. Το γλωσσικό ζήτημα
1.1.3  Οι αυτόνομες ελληνικές περιοχές
1.2. Οι σταλινικές διώξεις
1.3. Η νέα έξοδος
1.3.1. Αιτίες και διαδικασίες
1.3.2.  Η ταυτότητα των νέων προσφύγων
2. Πρόσφυγες του ’22 στη «μητέρα-πατρίδα»
2.1. Η αντιμετώπιση των προσφύγων. Οι δικοί μας Παλαιστίνιοι
2.2. Κράτος και πρόσφυγες
2.3. Πρόσφυγες και Αριστερά
2.3.1. Αντιμετώπιση
2.3.2. Ιδεολογικές κατασκευές και αλλοτρίωση
2.3.3. Πώς «αποφύγαμε» την παλαιστινιοποίηση;
2.3.4. Η γενοκτονία και η άρνησή της
2.3.5. Ο νέος «αυτοχθονισμός»
2.3.6. «Σταλινολόγοι» και σταλινολάγνοι (μια σύγκρουση για τις σταλινικές διώξεις)
3. Πολιτικές και κοινωνικές συμπεριφορές των προσφύγων
3
.1. Εσωτερικές διαφοροποιήσεις
3.2. Πολιτικές τάσεις και προσφυγικά συνέδρια
3.3. Θανάσιμες διαιρέσεις
3.4. Νέα συνάντηση σε νέες συνθήκες
4. Εξωελλαδικές διεργασίες
4.1. Η δυτική ποντιακή διασπορά
4.2. Στη Ρωσία: Μετά το σοκ της σοβιετικής κατάρρευσης
4.3. Στην Τουρκία: Η ανάδυση μιας “Post Modern Pontusculuk”

—————————————————————-

21. Πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο

by antigoldgreece

H Συντονιστική Επιτροπή του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια – Πάικο καλεί όλους τους φορείς του Δήμου Κιλκίς (Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, βουλευτές Κιλκίς, αναπληρωτή Δήμαρχο Κιλκίς, δημοτικούς συμβούλους, τοπικά συμβούλια, κόμματα, πολιτιστικούς συλλόγους, τοπικό τύπο, επιμελητήρια, επιστημονικούς συλλόγους κλπ) τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 17:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς προκειμένου να γίνει σχετική ενημέρωση. Στη συγκέντρωση καλούνται οι αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας που προσκλήθηκαν από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη, να μας ενημερώσουν για τα αποτελέσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 19/01/2012. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

………………………………

 20. Ενημέρωση κατά των καταστροφικών εξορύξεων στο Κεντρικό, Δήμου Κιλκίς

Ενημέρωση κατά των καταστροφικών εξορύξεων στο Κεντρικό, Δήμου Κιλκίς

 (ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ)

 (Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο)

———————————————

19. ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΥΛΛΟ

 —-
Δώδεκα χωριά του Κιλκίς στο μεταλλευτικό μαντρί
Ήδη τρέχει ο χρόνος υποβολής προτάσεων στον ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό που το ΥΠΕΚΑ προκήρυξε για τη μίσθωση του Δημόσιου Μεταλλευτικού χώρου «που περιλαμβάνεται στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας». Την προκήρυξη συνοδεύει χάρτης με περιγραμμένη την προς μίσθωση υποψήφια για μεταλλευτική δράση έκταση, όπου φαίνεται η ένταξη δώδεκα χωριών του νομού Κιλκίς εντός της έκτασης αυτής (Μεταξοχώρι, Γερακαριό, Μυλοχώρι, Αντιγόνεια, Κεντρικό, Άνω Θεοδωράκι, Κάτω Θεοδωράκι, Φύσκα, Σπουργίτης, Δίβουνο, Παλατιανό, Βάθη).
Στο χάρτη αυτόν είναι χαρακτηριστική η προσπάθεια να περικλεισθούν εντός του μεταλλευτικού χώρου όσο γίνεται περισσότερα χωριά της περιοχής, με εξαίρεση μόνο την Ευκαρπία, ίσως θα έλεγε κάποιος κακόπιστος γιατί αυτή είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του νυν Δημάρχου Κιλκίς και της πρέπει ως εκ τούτου μια ειδική μεταχείρηση.
Το περίγραμμα του μεταλλευτικού χώρου λοιπόν καθορίζεται από τη θέση των συνοριακών χωριών που επιλέχθηκαν, ως πάσσαλοι σηματοδότησης, και όχι, όπως θα έπρεπε, από τα χαρακτηρηστικά της γεωλογικής διερεύνησης του πεδίου και τις όποιες τυχόν υπάρχουν επιφανειακές ή από γεωτρήσεις ενδείξεις μεταλλοφορίας. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το σχεδιαστικό looping στην προσπάθεια εγκόλπωσης εντός του μεταλλευτικού χώρου και του χωριού Αντιγόνεια……………Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο

Χρυσός Κιλκίς ΟΙΚΟ

—————————————————————————-

18.  Εμπρησμοί: τουρκική μέθοδος… καλής γειτονίας.(anixneuseis gr)

Για τους εμπρησμούς στα ελληνικά νησιά που, σύμφωνα με τον πρώην τούρκο πρωθυπουργό Μεσούτ Γιλμάζ, υπεύθυνες ήταν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, θα συζητήσουμε (Ανιχνεύσεις ERT3) στην εκπομπή “Ανιχνεύσεις” της Τετάρτης 28 Ιανουαρίου.

—————————————————————-

17. Γη και θάλασσα

 Έκτακτο
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:00 μμ
Στον κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο “παίρνω Αμπάριζα” Γαλακιδών 11 & Λυσίου Γαλάτσι
Μια απόπειρα για ποντιακό μουχαμπέτι και όχι μόνο
Θα το προσπαθήσουμε μαζί με τον Παντελή Παυλίδη και ίσως τα παιδιά από την ομάδα “Γη και Θάλασσα”
 Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα…

Δείτε παλιότερα σχετικά :

-Π & Α ..χίλιες και δύο νύχτες

ΣΤΟ ΜΠΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ με τον ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΥΛΙΔΗ

-Οι Πόντιοι και η μουσική τους στο “ΔΙΦΩΝΟ”

Πόντος και Αριστερά

————————————————————————–

16. “Ανιχνεύσεις”:Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου. Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου στην προσφυγή των Σκοπίων.

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδος δεν έτυχε της ανάλυσης που χρειαζόταν, ανάλογα με τη βαρύτητά της.

Στην εκπομπή “Ανιχνεύσεις” της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου, θα επιχειρήσουμε (Ανιχνεύσεις ert3) μια τέτοια ανάλυση. 

Και στο τελευταίο ημίωρο της εκπομπής θα σας παρουσιάσουμε ένα αφιέρωμα στον Παπαδιαμάντη, με αφορμή το έτος Παπαδιαμάντη (2011) αλλά και την επικαιρότητα των ημερών. (Χριστούγεννα αλλά και ανάγκη ενδοσκόπησης για μια άλλου είδους καθημερινή ζωή). 

Όλα αυτά, βεβαίως, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει άλλη απόφαση για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων ή στάσεων εργασίας απο δημοσιογράφους ή τεχνικούς.

******

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου. Δεν θα μεταδοθούν οι “Ανιχνεύσεις” λόγω στάσεων της ΠΟΣΠΕΡΤ. Θα μεταδοθεί μόνο το μαγνητοσκοπημένο μέρος με τον Παπαδιαμάντη.  ******

Ανιχνεύσεις

——————————————————————————————–

15, ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ του ελληνικού χρέους με τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
16/12/2011ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ   που  δραστηριοποιείται ως  γνωστόν ως σωματειακή προέκταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ,  σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου,  την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 12:00 το μεσημέρι  στο «ELECTRA PALACE»  Ναυάρχου Νικοδήμου 18 στην Πλάκα.Θέμα: ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ του ελληνικού χρέους με τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα.Ζητούμε την επίσημη σύνδεση του δικού μας χρέους με το πολεμικό της Γερμανίας σε μας και δεν πληρώνουμε αν δεν πληρωθούμε για τα χρέη της Γερμανίας.
Θα μιλήσουν:
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης      Στέλιος Παπαθεμελής
Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου                            Γιώργος Κασιμάτης
                                                                                                 Κώστας Μπέης
και ο πρέσβης ε.τ.                                                           Μάνος Μεγαλοκονόμος

—————————————————————————-

 14. Θέμα της ομιλίας του Γέροντα θα είναι: «Η ουσία του μοναχισμού».

 Ομιλία Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού στην Κατερίνη

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, θα μιλήσει την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:00 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης προσκεκλημένος από τη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.
Θέμα της ομιλίας του Γέροντα θα είναι: «Η ουσία του μοναχισμού».

Συνδιοργανωτές της όλης εκδήλωσης είναι:
1. Πνευματικό Κέντρο Iεράς Μητροπόλεως Κίτρουςμ, Κατείνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος»
2. Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης
3. Σύλλογος Προοκυνητών Αγίου Όρους «Παναγία η Πορταΐτισσα».

—————————————————————————

 13. «Διάλογος με το Μακρυγιάννη:την Ελλάδα, από το αυτί να την αρπάξουμε και να την σώσουμε, θέλει δε θέλει»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
05/12/2011ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ Δημοκρατική Αναγέννηση σας προσκαλεί στην ομιλία του προέδρου κ. Στέλιου Παπαθεμελή, με θέμα «Διάλογος με το Μακρυγιάννη:την Ελλάδα, από το αυτί να την αρπάξουμε και να την σώσουμε, θέλει δε θέλει», την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου.
Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου του κ. Παπαθεμελή στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

——————————————————————————–

12. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΡΕΤΕΣ

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδας και το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν Χριστουγεννιάτικη Συναυλία την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 7μμ. στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Όπως γράφουν στην πρόσκλησή τους, «στους δύσκολους αυτούς καιρούς, το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης που προσπαθεί να εκπαιδεύσει μαθητές με ειδικές αρετές (και όχι ανάγκες), απευθύνει σε όλους μας μία έκκληση για βοήθεια και συμμετοχή διοργανώνοντας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μία Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος με πάνω από 70 μουσικούς».

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Δημοσίου Ειδικού Γυμνασίου και των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων.

Τιμή πρόσκλησης 7 ευρώ/ μαθητικό-παιδικό 3 ευρώ.

ELZONI GR

——————————————————————

11. Το Ινστιτούτο Έρευνας Διάσωσης και Προβολής Πνευματικών και Πολιτιστικών Παραδόσεων «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» διοργανώνει Συναυλία

Το Ινστιτούτο Έρευνας Διάσωσης και Προβολής Πνευματικών και Πολιτιστικών Παραδόσεων «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» διοργανώνει Συναυλία με τον τίτλο «Φως στην οικουμένη» την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 7:00 μ.μ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς» στον  Βοτανικό.

Στην Συναυλία η Παιδική Χορωδία «Παραμυθία» του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας θα τραγουδήσει και θα χορέψει ρωσικούς και ελληνικούς χορούς.

Την Χορωδία θα συνοδεύει το μουσικό συγκρότημα του Βασίλη Κετεντζόγλου με τραγουδίστρια την Καίτη Κουλλιά.

Την εκδήλωση θα κατακλείσει ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου με την ομιλία του «Έλαμψε Χριστός, φως εις την οικουμένην».

Το Ορφανοτροφείο «Παραμυθία» ιδρύθηκε από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Αλεξίου Β  το 1994.

Η Ιερά Μονή αριθμεί σήμερα 104 μοναχές με ηγουμένη την Γερόντισσα Νικολάια, η οποία έχει υπό την εποπτεία της άλλα δέκα γυναικεία μοναστήρια.

Το 2000 μέσα στο Ορφανοτροφείο δημιουργήθηκε παιδική Χορωδία.

Το ρεπερτόριο της Χορωδίας αποτελείται από έργα ρωσικής και ξένης κλασικής εκκλησιαστικής μουσικής και παραδοσιακών τραγουδιών.

Η Χορωδία έχει λάβει μέρος σε ξένα φεστιβάλ και συναυλίες.

Η Χορωδία έχει κάνει παρουσιάσεις: Στην Ορεινή του Ισραήλ, στην Ορμύλια Ελλάδας, στην Λάρνακα και Λεμεσό Κύπρου, στις ιταλικές πόλεις Μπάρι, Λορέτο, Τερράτσινο και στην ισπανική πόλη Σεγκόβια. Η Χορωδία έχει λάβει μέρος σε εκκλησιαστικές εορτές και εκδηλώσεις μέσα σε Ιερούς Ναούς, σε Μουσεία, σε Ωδεία και σε διάφορα κοινωφελή Ιδρύματα.

Η Χορωδία τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο του Ιδρύματος «Ερμηνευτική Τέχνη».

Πήρε το πρώτο βραβείο στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής «Χριστουγεννιάτικο Τραγούδι». Επίσης έχει βραβευθεί σε πολλά Ορθόδοξα Φεστιβάλ.

events@stmaximthegreek.org

——————————————————————————–

10. ΕΞΌΡΜΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΌΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΆΣΟΣ ΤΟΥ ΣΈΙΧ ΣΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΉ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ)

ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ “ΣΚΟΎΠΑ- ΦΑΡΆΣΙ” ΥΠΈΡ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΎ!

Εξόρμηση καθαριότητας στο δάσος του Σέιχ Σου στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.
   Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 10.30 το πρωί στην πηγή του Μπάρμπα-Γιώργη και η περιοχή όπου θα γίνει η επιχείρηση “σκούπα-φαράσι” ξεκινά από το Καρά Τεπέ, συνεχίζει στην πηγή του Μπάρμπα-Γιώργη και καταλήγει στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου-Ατλαντίδα.
   Στην εξόρμηση συμμετέχουν η ΕΔΟΜΑΚ, η Διασωστική Ομάδα Αγίου Παύλου, τα Συστήματα Προσκόπων και οι Thessalonistas. Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού και την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, και στοχεύει, όπως ανακοινώθηκε, στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για συμμετοχή στο εθελοντικό κίνημα του δήμου, καθώς και στις δράσεις που αναπτύσσει για την προστασία του περιβάλλοντος, ως τρόπο και στάση ζωής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 679111, καθημερινά 11.30πμ-2.30μμ.

—————————————————————————

9. Δωρεάν τρόφιμα  για τους ανήμπορους, τους οικονομικά ευάλωτους  και τους φτωχούς δημότες του προσφέρει ο Δήμος Πειραιά, την Παρασκευή  και το Σάββατο, σε ειδική εκδήλωση στην πλατεία Κοραή.

Η διοργάνωση γίνεται ύστερα από  πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου,  της Κοινωφελούς  Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά ( Κ.Ο.Δ.Ε.Π) και θα υλοποιηθεί με την ευγενική χορηγία της DPG Digital Media .

Θα διανεμηθούν τρόφιμα, είδη ρουχισμού και άλλα είδη πρώτης ανάγκης από το Δήμο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος  καλεί  στην Πλατεία Κοραή, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις-Εθελοντές-Δημότες-Εμπόρους-Επιχειρήσεις-Σούπερ Μάρκετ, να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι   μπορούν  να προσφέρουν τρόφιμα  όπως  ζυμαρικά, κονσέρβες, όσπρια, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, λάδι, γάλα μακράς διαρκείας, γάλα εβαπορέ, μπισκότα και μαρμελάδες είδη ρουχισμού και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα μοιραστούν σε απόρους πολίτες .

Οι ώρες παραλαβής είναι οι ακόλουθες :

-Παρασκευή  2 Δεκεμβρίου  από τις 10 το πρωί ως τις οχτώ το βράδυ

-Σάββατο 3 Δεκεμβρίου από τις  10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα

Ο  κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος επισημαίνει πως : «αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Θεανθρώπου και το νέο χρόνο, η σκέψη μας πρέπει να είναι σε εκείνους που δοκιμάζονται περισσότερο από όλους. Τους οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας».
Καλεί λοιπόν τους  πολίτες  να συνδράμουν στη  διαμόρφωση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, ώστε να ξεπεραστεί με συλλογικότητα  το αδιέξοδο που προκαλεί η οικονομική κρίση.«Να γεμίσουμε την πλατεία Κοραή, με το περίσσευμα της Αγάπης μας. Πιστεύω ότι όλοι θα ανταποκριθούν σε αυτό μας το κάλεσμα και ο Πειραιάς θα στείλει το δικό του μήνυμα» λέει χαρακτηριστικά, ο κ. Μιχαλολιάκος .
Ο Δήμος Πειραιά καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να συνδράμει  στην επιβίωση  ατόμων που αδυνατούν να καλύψουν   θεμελιώδεις  ανάγκες  επιβίωσης τους, γεγονός το οποίο δεν εκπλήσσει αφού αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν  πραγματοποιηθεί  και στο παρελθόν καθώς στο Δήμο Πειραιά λειτουργούν θεσμοί κοινωνικής αρωγής όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Στέγη φιλοξενίας  Αστέγων ( σε συνεργασία  με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς ).

anixneuseis gr

———————————————————————

8. Συνέντευξη του Σ. Παπαθεμελή στην «Πόλη των Παραισθήσεων»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
28/11/2011

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής θα φιλοξενηθεί στην εκπομπή της Βίκυς Μιχαλονάκου «Στην πόλη των παραισθήσεων» στο Contra Channel,
το Σάββατο 3/12/2011 στις 24:00 μ.μ.

————————————————————————-

7. Eπιστημονικό Συμπόσιο για τους πρόσφυγες του ’22 ……

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011, 17.00, αρχίζει το 5ο Συμπόσιο του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού στη Ν. Ιωνία (Πατριάχου Ιωακείμ 4, τηλ. 210.2790775) με θέμα «Η Συμβολή των προσφύγων στην Πολιτική, Πολιτιστική & Οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας».  Σου στέλνω το πρόγραμμα…
Η δική μου εισήγηση θα γίνει την πρώτη ημέρα του Συμποσίου (Παρασκευή, 19.25) ο και έχει ως θέμα “Πρόσφυγες του ’22 στην Ελλάδα: Κοινωνικές και Ιδεολογικές συγκρούσεις“.
Στη συνέχεια παρατίθεται το πλήρες πρόγραμμα:  

—————————————————————————————-

6. Συλλογή υπογραφών για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ – ΥΠΟΓΡΑΨΕ. ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ. Μας χρωστάνε (Κατοχικό Δάνειο). Ήρθε η ώρα να τα ζητήσουμε επισήμως. Μόνο 40 χιλιάδες υπογραφές σε 4 μήνες. Θέλουμε ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ υπογραφές. Προωθήστε.
Dear HEC members and Friends,

Please sign the HEC petition for German War Reparations and promote it to your relatives and friends.

http://www.greece.org/blogs/wwii/

On Behalf of HEC EC.
Evangelos Rigos
HEC Director
www.greece.org

Dear Frients,

The Hellenic Electronic Centre has initiated a petition asking Germany to honour its obligations towards Greece for the loan Greece made that was never repaid plus war damages. It is incumbent upon the Greeks of the Diaspora to raise awareness and mount pressure on this outstanding issue. It is more than a financial obligation, it is a moral obligation that justice be done. Our relatives and ancestors who died during WWII fighting for freedom and family and for us cannot do anything to restore justice. But we, their children and grandchildren can, so let’s do something about it. Please read and sign the petition and pass it along to all your friends and contacts to do the same. If the Jewish people know how to demand and receive what is theirs, so can we Greeks!

(BTW, although the payment of damages will be hard to win, our case on the loan is straight forward and easy to win)

The Petition and all information is here:

http://www.greece.org/blogs/wwii/

With fraternal regards,

 

Ken Matziorinis
Lt. Governor
AHEPA Beaver District 23
CANADA

In October 1940, Greece was dragged into the Second World War by the invasion of its territory by Mussolini. To save Mussolini from a humiliating defeat, Hitler invaded Greece in April 1941.

Greece was looted and devastated by the Germans as no other country under their occupation. The International Red Cross has estimated that between 1941 and 1943 at least 300,000 Greeks died from starvation – the direct result of the plundering of Greece by the Germans. Mussolini complained to his minister of foreign affairs Count Ciano “The Germans have taken from the Greeks even their shoelaces”.

Germany and Italy, in addition to charging Greece exorbitant sums as occupation expenses, obtained forcibly from Greece a loan (occupation loan) of $ 3.5 billion. Hitler himself had recognized the legal character of this loan and had given orders to start the process of its repayment. After the end of the war, at the Paris Conference of 1946 Greece was awarded $ 7.1 billion, out of $ 14.0 billion requested, for war reparations.

Italy repaid to Greece its share of the occupation loan, Italy and Bulgaria paid war reparations to Greece, and Germany paid war reparations to Poland in 1956 and to former Yugoslavia in 1971. Greece demanded from Germany payment of the occupation loan in 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, and in 1995. However, Germany is consistently refusing to pay its obligations to Greece arising from the occupation loan and war reparations. In 1964, German chancellor Erhard pledged repayment of the loan after the reunification of Germany, which occurred in 1990.

Indicative of the current value of the German obligations to Greece are the following: using as interest rate the average interest rate of U.S. Treasury Bonds since 1944, which is about 6%, it is estimated that the current value of the occupation loan is $163.8 billion and that of the war reparations is $332 billion. The French economist and consultant to the French government Jacques Delpla stated on July 2, 2011, that Germany owes to Greece 575 billion euros from Second World War obligations (Les Echos, Saturday, July 2, 2011). The German economic historian Dr. Albrecht Ritschl warned Germany to take a more chaste approach in the euro crisis of 2008-2011, as it could face renewed and justified demands for WWII reparations (Der Spiegel, June 21, 2011, guardian.co.uk, June 21, 2011).

The Germans did not just take “even their shoelaces” from the Greeks. During WWII Greece lost 13% of its population, some of it in battle, but mostly from the famine and from German war crimes. The Germans, murdered the population of 89 Greek villages and towns, burned to the ground over 1,700 villages and many of their inhabitants were also executed, they reduced the country to rubble, and looted its archeological treasures.

We request the German government to honor its long-overdue obligations to Greece by repaying the forcibly obtained occupation loan, and by paying war reparations proportional to the material damages, atrocities and plundering committed by the German war machinery.

antibaro gr

—————————————————————————————

5. Κοινωνικό Παντοπωλείο (Δήμος Θεσσαλονίκης)

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρεία γενικού εμπορίου Carrefour – Μαρινόπουλος δημιούργησε το «Κοινωνικό Παντοπωλείο». Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στεγάζεται σε χώρο επί της οδού Μοναστηρίου 124 και παρέχει είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λ.π. σε αδύνατες οικονομικά οικογένειες.

Οι οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου επιλέγονται από Κοινωνικές Λειτουργούς με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Συγκεκριμένα:

 • Σε οικογένειες με τέσσερα (4) και πλέον μέλη παρέχονται προϊόντα αξίας 250€ μηνιαίως.
 • Σε οικογένειες με τρία (3)μέλη παρέχονται προϊόντα αξίας 200€ μηνιαίως.
 • Σε οικογένειες με δυο (2)μέλη παρέχονται προϊόντα αξίας 150€ μηνιαίως.
 • Σε μονομελείς οικογένειες παρέχονται προϊόντα αξίας 100€ μηνιαίως.

Κάθε εξάμηνο εξυπηρετούνται διακόσιες (200) οικογένειες μέσω του προγράμματος με την επίδειξη ειδικής κάρτας. Επιλέγονται περίπου 50 οικογένειες από κάθε μια από τις παραπάνω κατηγορίες.

Δήμος Θεσσαλονίκης

——————————————————————————

4. Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, Άνθρωπος-Ζώα Συντροφιάς-Παραγωγικά Ζώα

«ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΘΕΑΤΗΣ»Από τα παράδοξα του επαγγέλματος του κτηνιάτρου είναι ότι μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ζώου που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά να μείνει αμέτοχος όταν η ζωή του συνανθρώπου κινδυνεύει. Ως επιστήμονας υγείας, ο κτηνίατρος είναι σημαντικό και οφείλει να μπορεί να επεμβαίνει άμεσα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να παρέχει πρώτες βοήθειες όχι μόνο στα ζώα αλλά και στον άνθρωπο.Η I.V.S.A. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Α.Π.Θ. και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Θεσσαλονίκης διοργανώνει Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για τον άνθρωπο, τα ζώα συντροφιάς και τα παραγωγικά ζώα.Το σεμινάριο θα γίνει Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 15:00, στο Αμφιθέατρο Σπαής, στο κτήριο Kλινικών της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ (Σταύρου Βουτυρά 11). Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με Πρακτική Άσκηση Πρώτων Βοηθειών στον άνθρωπο την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου στις 15:00.
Ο αριθμός θέσεων για συμμετοχή στην πρακτική είναι περιορισμένος και γι’αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα μεγαλύτερα έτη. Δηλώσεις συμμετοχής (ονοματεπώνυμο-έτος-ΑΕΜ) μέχρι και 22 Νοεμβρίου στο ivsa.thessaloniki@gmail.com. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Στόχος είναι το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών να καταστεί ετήσιος θεσμός.
Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου στη σελίδα μας στο facebook.

——————————————————————————————————————————

3. Παρουσίαση του βιβλίου του Νότη Μαριά στο Πολεμικό Μουσείο, Δευτ 21.11.2011, ώρα 19.00 

 

Παρουσίαση του βιβλίου του Νότη Μαριά στο Πολεμικό Μουσείο, Δευτ 21.11.2011, ώρα 19.00

http://notismarias.blogspot.com

http://autoorganosi.blogspot

 ———————————————————————————————————————

2. Παρουσίαση του βιβλίου :ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ στις 23 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΕΛΙΒΑΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΑΝΟΣ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ
Μαρίας Νεγρεπόντη – Δελιβάνη με τίτλο:
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ

Α. Παρουσίαση του βιβλίου
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ Οικονομολόγος αναλυτής
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
ΒΑΣΩ ΠΟΡΤΑΡΙΤΟΥ – ΚΡΕΣΤΕΝΙΤΗ Οικονομολόγος
Θα προλογίσει η
ΜΑΡΙΑ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ ΔΕΛΙΒΑΝΗ
Συντονιστής
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ Δημοσιογράφος

B Αμέσως στη συνέχεια, θα ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι στο οποίο θαπροστεθούν
και οι κ.κ:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης
ION STEGAROIU Καθηγητής και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Ρουμανίας VALACHIA

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα
19:00 στην Αίθουσα τελετών της παλιάς Φιλοσοφικής του Α.Π.Θ

ΣΧΕΤΙΚΆ :

———————————————————————————————————

1. Ένωση για την Ελλάδα

Πολιτικός Όμιλος για τη Χάραξη Εθνικής Στρατηγικής

Διαπιστώνοντας ότι η χώρα μας ταχύρρυθμα καταρρέει εσωτερικά και απαξιώνεται διεθνώς, αποφασίσαμε να συμβάλουμε κατά δύναμιν στην ανάσχεση της θανάσιμης αυτής κατολίσθησης με τη συγκρότηση πολιτικού ομίλου αφιερωμένου στη διαμόρφωση και τη διάδοση μιας στρατηγικής εθνικής ανάκαμψης. Τον νεότευκτο αυτόν φορέα ονομάσαμε εμβληματικά «Ένωση για την Ελλάδα», προκειμένου να αναδείξουμε την εθνική ομοθυμία ως κεντρικό αίτημα των καιρών και ως προϋπόθεση για την επιτυχία οποιουδήποτε ανορθωτικού εγχειρήματος.

Η Ένωση για την Ελλάδα είναι ανοικτή σε κάθε Έλληνα πολίτη ή Απόδημο Έλληνα εφ’ όσον ενστερνίζεται τις ακόλουθες θεμελιώδεις θέσεις για τα εθνικά μας πράγματα, στις οποίες φιλοδοξεί να δώσει την ευρύτερη δυνατόν δημοσιότητα,  και συγχρόνως να τις επεξεργασθεί εις βάθος, για να συμβάλει, συνεργαζόμενη με όσους συμφωνούν με τους στόχους της, στην προετοιμασία του εδάφους για την εμφάνιση του αξιόπιστου, ανανεωτικού φορέα που αποτελεί πλέον το πανελλήνιο αίτημα των καιρών. Καλεί δε τους συμμεριζόμενους τις θέσεις αυτές να εγγραφούν ως μέλη της στον ιστότοπο http://enosiellada.com, όπου, επωνύμως, θα μπορούν και να αναπτύσσουν τις απόψεις και προτάσεις τους

Οι Θέσεις της Ένωσης για την Ελλάδα
Διπλωματικό Περισκόπιο
 1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: