Σηματοδότης Λητής – Αποβλάκωση οδηγών

1. Ο σηματοδότης της Λητής (διασταύρωση Κιλκίς/ Θεσσαλονίκη/ Σέρρες/ Λαγκαδά) και το τμήμα τροχαίας Λητής (Θεσσαλονίκης).

—–0

 • 1α. ΕΙΣΑΓΩΓΉ : Υποτίθεται ότι η τροχαία βοηθάει την ομαλή κυκλοφορία τροχοφόρων και διευκολύνει την κίνηση σε δύσκολες και εξαιρετικές περιπτώσεις.

 ……….κ.λ.π.

 • 2α. Ο κεντρικός κόμβος της Λητής (διασταύρωση Κιλκίς/ Θεσσαλονίκη/ Σέρρες/ Λαγκαδά) και οι κινήσεις των οχημάτων σε σχεδιάγραμμα. (Εικόνα 1)
– 3α. Ο σηματοδότης της αποβλάκωσης (Εικόνα 2)
– 3β. Ο σηματοδότης της αποβλάκωσης (Εικόνα 3)
– 3γ. Ο σηματοδότης της αποβλάκωσης (Εικόνα 4)
– 3δ. Ο σηματοδότης της αποβλάκωσης (Εικόνα 5)
– 3ε. Ο σηματοδότης της αποβλάκωσης (Εικόνα 6)
– 4α. Όταν τα αυτοκίνητα από Θεσσαλονίκη – Λητή στρίβουν  προς Κιλκίς γιατί άραγε αυτά που θέλουν να στρίψουν προς Λητή – Θεσσαλονίκη δεν είναι ελεύθερα να το κάνουν?
……..συνεχίζεται
 1. anon
  28 Οκτωβρίου, 2016 στο 8:53 πμ

  Η απάντηση είναι απλή και φαίνεται πολύ εύκολα (και) στην τελευταία εικόνα:

  Ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας στην κατεύθυνση εισόδου στον κόμβο και όχι 3 όπως κακώς γίνεται στην πράξη και εσφαλμένα δίχνεται στο σχέδιο (κάτοψη του κόμβου).

  Η μία λωρίδα είναι για την αριστερή στροφή (προστατευμένη αριστερή στροφή δηλ. δική της λωρίδα και δική της σηματορρύθμιση) και η αλλη λωρίδα είναι για όσους συνεχίσουν ευθεία ή με δεξιά στροφή.

  Αν ο δρόμος είχε επαρκές πλάτος για να χαραχθούν 3 λωρίδες (αριστερή στροφή – ευθεία – δεξιά στροφή) τότε θα μπορούσε να γίνει η σηματορρύθμιση που περιγράφετε.
  Με την υπάρχουν κατάσταση (2 λωρίδες: αριστερή στροφή & ευθεία/δεξιά στροφή) η σηματορρύθμιση είναι αυτή που θα έπρεπε να εφαρμοσθεί.

  Αυτό που θα έπρεπε να γίνει στο άρθρο-σχόλιό σας είναι να αναφερθεί και να σχολιαστεί ότι στο συγκεκριμένο σημείο ενώ ο δρόμος διαθέτει 2 λωρίδες, στην πράξη οι οδηγοί των επιβατικών αυτοκινήτων καθώς και των δικύκλων κάνουν 3 λωρίδες.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: