Αρχική > Uncategorized > 1. Μπορούμε (Αναδημοσίευση) —-2. Για τον απλό πολίτη-Διαστάσεις της πραγματικότητας …….

1. Μπορούμε (Αναδημοσίευση) —-2. Για τον απλό πολίτη-Διαστάσεις της πραγματικότητας …….

Νοέμβριος 6, 2011 Σχολιάστε Go to comments

     1. Μπορούμε

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Βλαχοδήμος *

Μέσα στην καταιγίδα της αρνητικής ενημέρωσης από τα ΜΜΕ δεν είναι παράδοξο το γεγονός μιας εξαπλωνόμενης ψυχικής και νευρικής κατάπτωσης των ατόμων της Ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα μια και η κυβέρνηση αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού και πνευματικού κόσμου αμφισβητείται και τα μηνύματα τους έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, Μια μεγάλη προσπάθεια είναι αναγκαία για να μας θυμίσει ότι παρόλη την σοβαρότητα της κρίσης που διερχόμαστε η κοινωνία μας έχει πολλά θετικά ερείσματα που με πολύ κόπο και παρά τις ατασθαλίες του κομματικού κατεστημένου έχει χτίσει και αποτελούν ένα και το μοναδικό εφαλτήριο για ένα θετικότερο μέλλον για το έθνος. Για να ενεργήσουμε σαν μια άλλη Ισλανδία μας λείπει μόνον ένα στοιχείο, δυστυχώς δύσκολο να ξαναχτίσουμε γρήγορα, η κοινωνική συνοχή.

Με πολύ απλά λόγια, σαν απόφθεγμα στοιχείων διεθνών οργανισμών, διαθέτουμε μέσα και έξω από την χώρα αξιόλογους ανθρώπινους πόρους. Ό Έλληνας είναι από την φύση του οξύνους και ευρηματικός άνθρωπος. Εδώ δεν επιχειρείται κολακεία. Η εκτίμηση αυτή έχει έρθει πολλές φορές από ξένους ανθρωπολόγους που την συμπληρώνουν πάντα με την ατελείωτη λίστα των αδυναμιών της φυλής. Και αναγνωρίζουν την συνέχεια της φυλής από αυτά τα χαρακτηριστικά.
Έχουμε υποδομές μιας ανεπτυγμένης χώρας, επιχειρηματικό κεφάλαιο, ασύγκριτα υψηλό για μια χώρα δέκα εκατομμυρίων, όπως η ναυτιλία, μια μοναδική πολιτιστική κληρονομιά, τομέα υπηρεσιών με μοναδικά δυναμικά πλεονεκτήματα όπως ο τουρισμός και ένα κλίμα που μπορεί να στηρίξει μια γεωργία για παραγωγή των πλέον υψηλής ποιότητας προϊόντων για τον οικονομικά εύρωστό κόσμο. Τέτοια ερείσματα είναι σπάνια για μια μικρή χώρα και αν δεν τα κατασπαταλήσουμε η αφρόνως παραχωρήσουμε και εφόσον τα διαχειριστούμε χρηστά μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση της κοινωνίας σε αυτήν την δύσκολη στιγμή και να βάλλουν την χώρα σε μια ζηλευτή θέση ανάμεσα στα αλλά έθνη για τους άπονους μας.
Με τέτοια δεδομένα είναι προφανές ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα αρκεί να στρωθούμε στη δουλειά όλοι μας, πέρα από την προσπάθεια για τον άρτον τον επιούσιον, σε πράγματα που δεν κάναμε μέχρι τώρα και που γίνονται όλο και ποιο προφανή καθώς ο χρόνος κυλά. Όλα είναι δυνατά αν ο καθένας μας θελήσει και είναι πράγματα που αφορούν τον κάθε ένα. Και για το άτομο τίποτα από αυτά δεν είναι επαναστατικό η ακατόρθωτο. Απλώς χρειάζεται μεγάλη επιμονή και συνέπεια και γιαυτό με την υπάρχουσα νοοτροπία γίνονται μια πραγματική πρόκληση επιβίωσης του έθνους. Ένα περίγραμμα της προσπάθειας για τον απλό πολίτη ακολουθεί.
Να συμβάλλει ενεργά στην ανοικοδόμηση του πυρήνα της κοινωνικής συνοχής της ελληνικής κοινωνίας, της οικογένειας. Αυτού του δυναμικού πυλώνα που βοήθησε τόσες προηγούμενες γενεές να επιβιώσουν κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες ανέχειας και που αποσυντεθεί σήμερα στο βωμό του αδυσώπητου καταναλωτισμού.
Να συμμετάσχει ενεργά στην αναδόμηση της επιχειρούμενης περιφερειακής αναδιάρθρωσης και διαχείρισης των διατιθέμενων πόρων σε αυτό το επίπεδο με συμμετοχή σε εκκλησίες πολιτών που δραστηριοποιούνται στην επίβλεψη των δημοτικών και περιφερικών αρχόντων όπως σε πολλές άλλες χώρες.
Να απαιτήσει την εκ βάθρων αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης σε ένα σχήμα, μέγεθος και ποιότητα ανάλογα με το μέγεθος της χώρας, το δημιουργικό της δυναμικό και το επίπεδο κοινωνικής ανάπτυξης του Έθνους.
Να στηρίξει ενεργά, επιδιώκοντας με συμμετοχή σε σχετικές συζητήσεις είτε κατ` ιδίαν η σε δημόσιες συναντήσεις την πλήρη αναμόρφωση της παιδείας με δύο βασικούς στρατηγικούς άξονες. Έναν μεσοχρόνιο που αφορά στην μόρφωση της νεολαίας για να αντιμετωπίσει την σημερινή πραγματικότητα σε ένα παγκοσμιοποιημένο πλανήτη, οπλισμένη πάνω από όλα με την ανεκτίμητης αξίας εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς. Και έναν αμέσου ανάγκης για την αποτελεσματική επιμόρφωση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας που θα αντιμετωπίσει την πρόκληση επαγγελματικού αναπροσανατολισμού απροετοίμαστο καθώς οι οικονομικές δομές θα αναθεωρούνται εκ βάθρων και εξαιρετικά χρήσιμοι ανθρωπινοί πόροι θα απελευθερώνονται ιδίως από τον δημόσιο τομέα.
Ποιο πέρα, στον χώρο της εργασίας να προβάλλει την ριζική διαφορά ανάμεσα στη σκληρή δουλειά για το μεροκάματο που είχε σαν αξία την επιβίωση της οικογένειας κάποτε και του ενός εκατομμυρίου συν υπαλλήλων του δημόσιου τομέα που μέσα από συντεχνιακά μορφώματα αποδίδουν ελάχιστα και αμείβονται με παχυλούς μισθούς. Να απαιτήσει την δημιουργία διχτυού κοινωνικής ασφάλισης για τους αδύνατους και ιδιαίτερα φτωχούς συνταξιούχους, ανέργους και άτομα με ειδικές ανάγκες, Ειδική μέριμνα για επιχειρηματίες που προσπαθούν αλλά αστοχούν.
Να απαιτήσει την κατάρτιση εθνικού πλαισίου οικονομικής ανάπτυξης των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας που δεν πρέπει να συγχέεται με σχέδια ανάπτυξης του κρατικού τέρατος όπως γίνεται μέχρι σήμερα και που μας κατέταξε στον πυθμένα της λίστας παραγωγικότητας παγκόσμια.
Να πιέσει για την συγκρότηση σχεδίου μετανάστευσης συμβατό με τις τάσεις στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κύριους άξονες αποτροπή μετανάστευσης της αναντικατάστατης νεολαίας μας και την πλήρη κοινωνική απορρόφηση ξένων που έχουν το δυναμικό να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και που εγκαθίστανται στην Ελλάδα κάτω από καθαρούς κανόνες.
Να απαιτήσει την άμεση και με συνοπτικές διαδικασίες εφαρμογή ενός αποτελεσματικού πόθεν έσχες για όλους τους πολίτες με προτεραιότητα κραυγαλέες περιπτώσεις κατάχρησης δημόσιου χρήματος και νεοπλουτισμού.
Να πείσει για την επείγουσα δημιουργία αποτελεσματικού σχεδίου σύλληψης και διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας και άλλων καταχρασμένων οικονομικών πηγών που σήμερα βρίσκονται στο απυρόβλητο προς εξασφάλιση πόρων για την εφαρμογή των ανωτέρω.
Και τέλος, αλλά εξόχου σπουδαιότητας στον πολιτικό στίβο, να ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση στους λιγοστούς ανθρώπους που έχουν διατηρήσει την αξιοπρέπεια τους από κάθε πολιτικό σχήμα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να προκαλέσουν έστω και αργά το πολιτικό γεγονός που θα επιτρέψει τον σχηματισμό εθνικής κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης με σημαντικά ενισχυμένες εξουσίες από το παρών κοινοβούλιο. Δεν είναι δυνατόν να μη συγκρίνει κανείς τους πολιτικούς που πέθαιναν στην ψάθα για το καλό της πατρίδας κάποτε με την σύγχρονη εικόνα του διαπλεκόμενου πολίτικου με μηδενικά εθνικά και ηθικά ερείσματα που καταλήγει αυτός και τα πλοκάμια του σε κατοχή πελώριας περιουσίας από δημόσιους πόρους χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο. Μια τέτοια κυβέρνηση να εξοπλιστεί με τα μέσα και τον χρόνο για την διαχείριση της παρούσης κρίσεως και να προχώρηση στην διαδικασία ουσιαστικής αναθεώρησης του ταλαιπωρημένου από εξουσιοθήρες Συνταγματικού Χάρτη της χώρας με σκοπό την πλήρη ανανέωση του πολιτικού κατεστημένου.
Εν κατακλείδι, ο απλός πολίτης να πάρει αυτό το μήνυμα, που είναι μήνυμα ελπίδας, να πάρει τη μοίρα του στα χέρια του και να γίνει ενεργό μέλος στα κοινά. Και αυτή η συμμετοχή να ξεπεράσει τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Ο πολίτης να αναμίξει τα χνώτα του με τα χνώτα των συμπολιτών του. Πέρα από τις πολύ χρήσιμες ιστοσελίδες να κτίσει τις πραγματικές εκκλησίες του για να επιβάλλει την θέληση του που τόσο πολύ έχει παραμεληθεί λόγω της δικής του απαθείας. Ο καθένας να συνεισφέρει όσο μπορεί. Αυτό το λίγο θα κάνει την ουσιαστική διαφορά. Πρέπει να αντιληφτεί ότι το έθνος έχει πολλά πλεονεκτήματα και πόρους αλλά ότι απελπισμένος, μοιρολάτρης, ηττοπαθείς και απομονωμένος θα χαθεί. Όντας ενεργό μέλος μιας δεμένης οικογένειας, μιας εκκλησίας των πολιτών, ενός υγιούς εργατικού κινήματος που πρέπει να ξανακτίσει εκ βάθρων και της Ελληνικής κοινωνίας στο σύνολο της έχει τη δύναμη να αποφασίζει για το μέλλον του, δύσκολου, μακρινού και φτωχού αλλά αξιοπρεπούς. Πρέπει να δράσει άμεσα γι αυτό το συγκεκριμένο όραμα, ενεργά και με περίσκεψη αν θέλει να σώσει το μέλλον το δικό του, των παιδιών του και του έθνους.

*Απόστρατος μάχιμος αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού και επιχειρηματικό στέλεχος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με ευρεία εμπειρία στην εκπροσώπηση συλλογικών συμφερόντων  <lobbying>  και επιχειρησιακές δραστηριότητες  μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών. Με πείρα σε διάφορες χώρες διαμονής και τη φύση των δραστηριοτήτων του είχε επαφές σε επίπεδο ανώτερων στελεχών κρατικών οργανισμών  και επιχειρήσεων.

www.optir.eu

http://www.diplomatikoperiskopio.com   Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011 19:31

 

——————————————————————————————————————–

 

2. Για τον απλό πολίτη-Διαστάσεις της πραγματικότητας

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Βλαχοδήμος *

Πυκνή ομίχλη αβεβαιότητας καλύπτει πλέον την κοινωνία, συνέπεια  απίστευτης πολιτικής ανευθυνότητας. Μέσα ενημέρωσης, πολιτικό κατεστημένο, αναλυτές παντός είδους μέσα και έξω από την χώρα και άτομα που θεωρούνται ανήκοντα στον πνευματικό χώρο έχουν βαλθεί να επιφέρουν την απόλυτη σύγχυση με κατακλυσμό μηνυμάτων σε μια γλώσσα εν πολλοίς ακατάληπτη από τον απλό πολίτη.  Έτσι, που παρόλο ότι πολλά περιέχουν σωστές προσεγγίσεις, δεν τον βοηθούν να βγάλει με εμπιστοσύνη τα δικά του συμπεράσματα και αποφάσεις για δράση. Αποτέλεσμα τα συμπτώματα απόγνωσης και ανήμπορης οργής που παρατηρούνται με επιταχυνόμενη συχνότητα και που δίνουν εικόνα κράτους υπό διάλυση.

Και όμως περά από μια στρεβλωμένη εικονική πραγματικότητα που έχει χτιστεί έτσι με σκοπό την σύγχυση δεν είναι και τόσο δύσκολο να διακρίνει κανείς τις βασικές διαστάσεις της αληθινής. Αν αυτή η αληθινή πραγματικότητα φτάσει στον πολίτη σε γλώσσα καταληπτή και απορροφηθεί το στοίχημα της διάσωσης του Έθνους θα έχει κερδηθεί.

Καταρχήν, το άτομο εφόσον αγαπά και σέβεται το δημοκρατικό πολίτευμα, θα πρέπει να αναλάβει το ίδιο τις ευθύνες για την παρούσες συνθήκες. Πρέπει να αποδεχτεί ότι είναι ο κύριος ένοχος. Μόνον εάν ξεκινήσει από αυτό το mea culpa και δεχτεί να δουλέψει σκληρά για την επανόρθωση του θα δικαιούται να στραφεί σε άλλους όπως το σύνολο του πολιτικού κατεστημένου και να τους καλέσει σε απολογία. Σε μια περίοδο μιας ολόκληρης γενεάς αυτός επέλεξε το πολιτικό σύστημα που τον έφερε κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού.  Είχε τόσες πολλές ευκαιρίες να το βελτιώσει αλλά προτίμησε να εξαγοράσει την συνείδηση του, να προσκυνήσει ακόμη και να συνωμοτήσει σε τέτοιο βαθμό που σήμερα ένα μεγάλο μέρος νέων του κοινωνικού σώματος να μην μπορεί καν να αντιληφτεί ότι κάτι τέτοιο συνέβη. Δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι τα ψέματα τελείωσαν και βγαίνει στους δρόμους. Βγαίνει στους δρόμους όχι για ένα σκληρό αλλά ρεαλιστικό πρόγραμμα αναγέννησης και να απαιτήσει αντικατάσταση του πολιτικού κατεστημένου που δεν μπορεί από την φύση του να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας μια και αυτό την έφερε εδώ. Βγαίνει  με πλήρη άρνηση ανυπαρξίας πόρων  να απαιτήσει από ένα ανύπαρκτο κράτος την διατήρηση των προνομίων του. Αυτή είναι η βασικότερη διάσταση της αληθινής πραγματικότητας που κάθε πολίτης μπορεί να αντιληφθεί άλλο εάν μερικοί δεν θέλουν να την αποδεχτούν.

Μια ακόμη σημαντική διάσταση είναι το σύμπλεγμα χρέους και δημοσιονομικού ελλείμματος. Με απλά λόγια το πρώτο δείχνει πόσα χρωστάμε και το δεύτερο την διαφορά ανάμεσα στο πόσα παράγουμε και πόσα ξοδεύαμε, δηλαδή πόσο νοικοκύρηδες είμαστε. Επειδή το έλλειμμα το χειριστήκαμε με εγκληματική ανευθυνότητα, το χρέος χρόνο με το χρόνο για μια γενεά έσπασε κατά πολύ κάθε παγκόσμιο ρεκόρ για μια χώρα του μεγέθους της Ελλάδας. Είναι τέτοιο που υπό οποιεσδήποτε συνθήκες δεν αποπληρώνεται. Πρέπει όμως να σταματήσει να διογκώνεται και εδώ μπαίνουν δυο άλλες διαστάσεις της αληθινής πραγματικότητας.

Για την μία οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε λιγοστούς προγόνους μας από ιδρύσεως του νέου Ελληνικού κράτους, πολιτικούς ηγέτες που είχαν το όραμα μιας υγιούς πατρίδας και ξεπερνώντας αντιξοότητες τότε, που μοιάζουν πολύ με τις σημερινές, έβαλαν την χώρα να κάνει επιτυχώς γιγαντιαία άλματα προόδου, για να βρεθούμε σήμερα παρά τα τεραστία προβλήματα μας στον όμιλο των ανεπτυγμένων χώρων του πλανήτη. Και αυτό προσμετρείται στην ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού της και τις υποδομές της τα οποία και εκπροσωπούν το πραγματικό δυναμικό που θα στηριχτεί η ανάκυψη από την παρούσα οικονομική κρίση. Μέσα σε αυτούς ο ηγέτης που μας έσπρωξε στην Ευρωπαϊκή οικογένεια των πλέον δημοκρατικών κρατών του πλανήτη πιστεύοντας στην ορθότητα της κίνησης. Είναι προφανές ότι γνώριζε πως μας πετούσε στη θάλασσα πριν μάθουμε κολύμπι γιατί πίστευε στις δυνατότητες ενός λάου που γνώριζε πολύ καλά όπως γνώριζε τα ηθικά και κοινωνικά ερείσματα αλληλεγγύης των πολιτών της Ευρώπης στην οποία έζησε επί μακρών μελετώντας την. Σήμερα εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες έχουμε την υποχρέωση να βγάλουμε την εκτίμησή του σωστή από την δική μας πλευρά μια και οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες μας έχουν τείνει ισχυρά χείρα βοηθείας. Και μέσα σε αυτήν την ιστορική ρύμη τα σχέδια για την διαχείριση του ενός μέρους του συμπλέγματος δηλαδή της διαχείρισης του χρέους έχουν πάρει τον δρόμο τους. Ο δρόμος είναι μακρύς και το φορτίο θα παραμείνει βαρύ παρόλες τις ελαφρύνσεις αλλά ο σκοπός είναι να γίνει διαχειρίσημο. Γύρω από αυτήν τη διάσταση θα συνεχιστεί έντονος λαϊκιστικός διάλογος γύρω από ιδέες σαν τη απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Ο απλός πολίτης θα πρέπει γρήγορα να βάλει τέτοια θέματα σε σχετική προτεραιότητα και να επικεντρωθεί αυτές τις στιγμές στις βασικές διαστάσεις της πραγματικότητας μια και στον κόσμο του σήμερα και ιδιαιτέρως στον κόσμο των Δυτικών ανεπτυγμένων χωρών οι τάσεις στενότερων ομοσπονδιακών συγκροτημάτων για την αντιμετώπιση προκλήσεων από τις αναδυόμενες δυνάμεις του πλανήτη όντος ενισχύονται.

Το άλλο μέρος του συμπλέγματος, το δημοσιονομικό έλλειμμα, που πρέπει να μετατραπεί σε πλεόνασμα. Αυτό είναι το αποκλειστικό στοίχημα των πολιτών σήμερα, αν θέλουν να ελπίζουν, η πηγή όλων των κακών. Πέρα από τους τεχνικούς όρους η πρόκληση είναι απλή και αφορά τον κάθε ένα. Είμαστε ένα βήμα από την άβυσσο απύθμενης δυστυχίας για τον λαό μας για πολλά χρόνια. Ο πολίτης πρέπει να δράσει σε δύο χώρους. Πρώτον να περικόψει τις δαπάνες διαβίωσης του στο ελάχιστο απαραίτητο για μια αξιοπρεπή ζωή, να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του προς το κράτος και να δραστηριοποιηθεί εθελοντικά για να πλησιάσει και να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη.  Δεύτερον να συμμετάσχει ενεργά σε πολιτικές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην δραστική μείωση και αναδόμηση του κρατικού μηχανισμού και την αποτελεσματική αντιμετώπιση αντικοινωνικών δραστηριοτήτων όπως η φοροδιαφυγή, η διαπλοκή και τόσες άλλες που κυριολεκτικά λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο.

Και τέλος, πριν ξεκινήσει για να υποστηρίξει μια πρόταση να σιγουρευτεί για τα πραγματικά κίνητρα των ατόμων που την προτείνουν. Σε τι βοηθάει συμμέτοχη σε μια διαδήλωση διαμαρτυρίας για περικοπές εξοργιστικών επιδομάτων; Αυτά όλα είναι χιλιοειπωμένα αλλά δεν αρκούν. Μια αυθόρμητη διαδήλωση ανεξάρτητη από συντεχνίες και διαπλεκόμενα συμφέροντα όμως θα ήταν πραγματικός καταλύτης. Διότι εάν ο πολίτης και ιδίως ο νέος δεν δραστηριοποιηθεί με επιδιώξεις καθαρά εθνικού συμφέροντος οι ιδέες θα παραμείνουν καλές προθέσεις χωρίς αντίκρισμα και η καταστροφή θα συντελεστεί.

Εάν δώσουμε δείγματα γραφής ότι καταλαβαίνουμε αυτές τις βασικές διαστάσεις της πραγματικότητας και σαν πολίτες συμμετέχουμε στις προσπάθειες διαχείρισης των τότε μπορούμε να καλέσουμε σε απολογία τους κύριους αυτουργούς της καταστροφής, το πολιτικό κατεστημένο με τα πλοκάμια του να επιβάλλουμε την τιμωρία που τους αρμόζει και να ζητήσουμε πίσω τα καταχρασθέντα. Θα διαχειρισθούμε έτσι σοφά την προφανή και απεχθέστερη διάσταση της αληθινής πραγματικότητας που εξοργίζει αυτούς που τα ΜΜΕ ονομάζουν υποζύγια. Και τότε οι απλοί πολίτες των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών θα βρουν τις βάσεις για να πιέσουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς να μας βοηθήσουν περισσότερο. Η Ευρώπη ολόκληρη βρίσκεται σε φάση ταχύτατης κοινωνικοπολιτικής εξέλιξης σε ένα κόσμο που φαντάζει απειλητικός για τον ρόλο που έπαιξε μέχρι σήμερα. Κανένας Ευρωπαίος πολίτης δεν θέλει την καταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας και των ανθρώπων της.

*Απόστρατος μάχιμος αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού και επιχειρηματικό στέλεχος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με ευρεία εμπειρία στην εκπροσώπηση συλλογικών συμφερόντων  <lobbying>  και επιχειρησιακές δραστηριότητες  μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών. Με πείρα σε διάφορες χώρες διαμονής και τη φύση των δραστηριοτήτων του είχε επαφές σε επίπεδο ανώτερων στελεχών κρατικών οργανισμών  και επιχειρήσεων.

www.optir.eu

http://www.diplomatikoperiskopio.com   Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 12:32

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: