Αρχική > ΑΟΖ > Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ : είναι κοινή βούληση και της Ελλάδας και του Ισραήλ να πραγματοποιηθεί αυτό το Συμβούλιο μόλις οι συνθήκες και το πρόγραμμα των δύο Κυβερνήσεων το επιτρέψουν ….

Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ : είναι κοινή βούληση και της Ελλάδας και του Ισραήλ να πραγματοποιηθεί αυτό το Συμβούλιο μόλις οι συνθήκες και το πρόγραμμα των δύο Κυβερνήσεων το επιτρέψουν ….

Ιανουαρίου 12, 2012 Σχολιάστε Go to comments

Ενημέρωση διπλωματικών συντακτών από τον Εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, Γ. Δελαβέκουρα (12.01.2012)

Σ. ΓΚΑΝΤΩΝΑ: Κύριε Εκπρόσωπε, κατά τις επαφές που είχε η Κυβέρνηση με τον κύριο Barak, προσδιορίστηκε περίπου πότε μπορεί να γίνει η κοινή Υπουργική Διάσκεψη με το Ισραήλ; Επίσης, η συνάντηση του Υπουργού, λίγο αργότερα σήμερα, με το Ελληνοτουρκικό Φόρουμ έχει να κάνει, να υποθέσουμε, με την προετοιμασία κάποιον επαφών με την Τουρκία, για το κοινό Υπουργικό Συμβούλιο που μπορεί να προετοιμάζεται;

Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Ως προς το πρώτο ερώτημα, να σας πω ότι δεν έγινε συγκεκριμένη αναφορά σε χρονική περίοδο πραγματοποίησης της συνάντησης των δύο Κυβερνήσεων. Ωστόσο, είναι κοινή βούληση και της Ελλάδας και του Ισραήλ να πραγματοποιηθεί αυτό το Συμβούλιο μόλις οι συνθήκες και το πρόγραμμα των δύο Κυβερνήσεων το επιτρέψουν.
Ως προς το δεύτερο ερώτημά σας, δεν έχει κάποια σχέση. Το Φόρουμ λειτουργεί αρκετά χρόνια τώρα, θα είναι μία συνάντηση στην οποία θα ενημερώσουν τα μέλη του για τις εργασίες και τις συζητήσεις που έχουν.

Σ. ΓΚΑΝΤΩΝΑ: Επανέρχονται κάποια δημοσιεύματα που θέλουν επί υπουργίας του κυρίου Δρούτσα να έχουμε συμφωνήσει με την Τουρκία για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όχι μόνο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, αλλά και για την ελληνικότητα 114 νησίδων στο Νότιο Αιγαίο. Αν αληθεύει κάτι τέτοιο, θα ήθελα το σχόλιό σας.

Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Είναι απολύτως ανακριβές.

Α. ΒΟΥΔΟΥΡΗ: Να επανέλθουμε στο Κυπριακό, η Τουρκία εμμέσως πλην σαφώς προωθεί μετά τη συνάντηση στο Greentree μία πολυμερή διάσκεψη και σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, μία διαδικασία Burgenstock. Ποια είναι η θέση της χώρας μας;

Γ. ΔΕΛΑΒΕΚΟΥΡΑΣ: Η θέση της χώρας μας, όπως την έχουμε διατυπώσει ξανά και στο παρελθόν, είναι ότι πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στα θέματα που τελούν υπό διαπραγμάτευση αυτή τη στιγμή, και όταν μία τέτοια πρόοδος θα έχει επιτευχθεί, θα είναι λογικό για θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τις εξωτερικές διαστάσεις του Κυπριακού να γίνει και μία διάσκεψη. Δεν είναι όμως δυνατό να μπούμε σε μία λογική όπου μία διάσκεψη θα είναι αυτοσκοπός, διότι δεν είναι αυτοσκοπός. Η διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών, και αυτό είναι ξεκάθαρο και από τις συμφωνίες, είναι κυπριακής ιδιοκτησίας. Γίνεται δηλαδή από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους και μόνο έτσι μπορεί να προκύψει μία βιώσιμη λύση. Γι’ αυτό το λόγο και επαναλαμβάνω ότι πρέπει η Τουρκοκυπριακή πλευρά να αλλάξει τη στάση της. Διαφορετικά, δεν μπορεί κανείς να είναι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε σε αποτελέσματα. Δυστυχώς η στάση του κυρίου Έρογλου, όλο αυτό το διάστημα, με τις συνεχείς υπαναχωρήσεις από τα συμφωνημένα, δεν επιτρέπει αισιοδοξία αυτή τη στιγμή…………www1.mfa gr (Ελληνικό ΥΠΕΞ)

ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Νέες πηγές πλούτου Ελλάδας – Ισραήλ

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: