Αρχική > Uncategorized > ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΖΗΤΑ ΣΩΣΙΒΙΟ! ….

ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΖΗΤΑ ΣΩΣΙΒΙΟ! ….

Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (proinoslogos gr)

Οι συνεχείς ερασιτεχνικοί και άστοχοι Κυβερνητικοί χειρισμοί δημιουργούν συχνά αδιέξοδα και ταλαιπωρούν τους πολίτες…Κάθε μέρα και πιο βαθειά η Ελλάδα στην ύφεση

Στο «αμήν» έφθασαν πλέον οι Έλληνες πολίτες από τα όσα εξωπραγματικά διαδραματίζονται στη χώρα μας και τα οποία εκτός από την καθημερινή ταλαιπωρία, τους οδηγούν με… μαθηματική ακρίβεια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση! Παρά τις συνεχείς εξαγγελίες των Κυβερνώντων περί βελτίωσης του κλίματος, μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έχει γίνει, αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν συνεχώς, με αποτέλεσμα ο κόσμος να εξοργίζεται, ενώ ιδιαίτερα οι νέοι, απογοητευμένοι να οδηγούνται στη μετανάστευση, για να ξεφύγουν από ένα κράτος του παραλόγου, που θυμίζει… οπερέτα!
Φθάνει και μόνο να απαριθμήσει κανείς τα συνεχή «είπα- ξείπα» των αρμοδίων και τις απανωτές αψυχολόγητες ανατροπές που συντελούνται σε όλους σχεδόν τους τομείς, όπως Οικονομία, Παιδεία, Υγεία κ.α. Τότε εύκολα θα διαπιστώσει, ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό καθεστώς διάλυσης!
Για αυτό, αναζητείται επειγόντως μια λύση! Εδώ που έφθασαν τα πράγματα, αυτή είναι μόνο η άμεση προσφυγή στις κάλπες, για να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο και με νωπή εντολή του λαού, η όποια νέα Κυβέρνηση, να ξεκινήσει με σταθερό, σύγχρονο και… λογικό τρόπο το χτίσιμο των απαραίτητων υποδομών για οικονομική ανάκαμψη.

Τα παραδείγματα…
Η ερμαφρόδιτη κατάσταση που επικρατεί τώρα στη χώρα, δυστυχώς προκαλεί… κλαυσίγελο! Να μερικά από τα τελευταία μόνο καθημερινά «είπα- ξείπα» του Κράτους που αγανακτούν τους πολίτες:
Μόλις χθες, ο Υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε ότι δεν θα μειωθούν τα εφάπαξ, οι αποζημιώσεις και οι συντάξεις, παρά το γεγονός, ότι προχθές είχε διαρρεύσει πιθανή νέα μείωσή τους από το καλοκαίρι!
Στο «χαράτσι» ακινήτων, που έρχεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν έχει τέλος το αλαλούμ, με αποτέλεσμα οι πολίτες πλέον να μην ξέρουν τι, πώς και πού πρέπει να πληρώσουν!
Οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αλλάξει δυο και τρεις φορές, μέσα σε λίγους μήνες, αφού οι αρμόδιοι αμφιταλαντεύονταν ανάμεσα στις 60 και στις 24!
Καταργούνται χωρίς κοινωνικό διάλογο Νοσοκομεία, όμως μετά από λίγο για άγνωστους λόγους, αίρεται αυτή η κατάργηση, όπως έγινε με το Νοσοκομείο Φιλιατών.
Το «παιχνίδι» που παίζεται με τα φάρμακα, σε βάρος των πολιτών, δεν έχει τελειωμό
Οι αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα, αν και αρχικά διαβεβαίωναν, ότι δεν θα αυξηθούν, τώρα όχι μόνο αυξάνονται, αλλά μαζί οδηγούν στην… ανιούσα και άλλους 20 φόρους (σχετικά έγραψε χθες ο «Π.Λ.»).
Χωρίς κανένα απολύτως σχεδιασμό ανοίγονται και δημεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί μικροοφειλετών. Όμως τις περισσότερες φορές μέσα στους λογαριασμούς οι… ράμπο βρίσκουν από ελάχιστα έως και καθόλου χρήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα 20,20 ευρώ που υπήρχαν σε λογαριασμό οφειλέτη και… κατασχέθηκαν πρόσφατα!
Οι πολίτες είναι στο σκοτάδι και στο θέμα της συλλογής αποδείξεων, όπου ακόμη δεν ξέρουν αν θα μετρήσουν όλες και αν όχι, πόσες τελικά θα μετρήσουν κ.α.
Η… τακτοποίηση αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων έχει περάσει από… 40 κύματα, με τους πολίτες ακόμη να μην ξέρουν τι ισχύει και πόσο πληρώνουν.
Δυστυχώς, αυτά είναι λίγα μόνο από τα τραγελαφικά, που εδώ και δυο χρόνια περίπου συμβαίνουν καθημερινά στην χώρα και έχουν φέρει τους πολίτες στα όριά τους! Είναι χαρακτηριστικό, ότι πιο πολύ και από τις περικοπές και την δραστική αλλαγή του τρόπου ζωής, τους πολίτες έχει εξοργίσει η αβεβαιότητα που καθημερινά επιτείνεται.

Η γραφειοκρατία!
Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα που προκαλεί σε όλους μεγίστη ταλαιπωρία είναι τα «πλοκάμια» της γραφειοκρατίας. Ακόμη και για ένα απλό χαρτί, θα πρέπει κάποιος να περιμένει για αρκετές ώρες στην «ουρά» μιας δημόσιας υπηρεσίας ή Τράπεζας, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.
«Οι διάφορες υπηρεσίες κωλυσιεργούν, κι αυτό, όταν οι δύσκολες ημέρες που διανύουμε απαιτούν ουσιαστικότερη και άμεση διεκπεραίωση των υποθέσεων» δήλωσε χθες ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Βομβαρδισμός!
Χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί στο Κράτος είναι οι χθεσινές δηλώσεις του Τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ. Νίκου Νικολόπουλου. «Κάποιοι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ είναι αμετανόητοι. Προσποιούνται ότι αγνοούν τον μεταβατικό χαρακτήρα της Κυβέρνησης Παπαδήμου. Ξεχνούν ότι είναι σε μια Κυβέρνηση ειδικού και συγκεκριμένου σκοπού. Έτσι, μέσα σε δυο ημέρες, η Βουλή βομβαρδίστηκε από δεκάδες τροπολογίες. Ήρθαν ρυθμίσεις για νομιμοποίηση μεταναστών, για νέες υψηλά αμειβόμενες επιτροπές, για εξομοίωση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ με τη διοίκηση του ΙΚΑ, για μαζικές αποσπάσεις χωρίς υπηρεσιακά Συμβούλια, για ένα πρόγραμμα «μαμούθ» που θα αντικαταστήσει το «Βοήθεια στο σπίτι», για δεκάδες αλλαγές «ημαρτημένων» διατάξεων που μόλις πριν μερικούς μήνες είχαν με πολύ πρόχειρο τρόπο ψηφιστεί» είπε μεταξύ άλλων! Τι άλλο να προσθέσει κανείς;

Εκλογές!..
Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα προβλημάτων, λοιπόν, η μόνη λύση, και μόνο για εκτόνωση, που φαίνεται στον ορίζοντα είναι οι εκλογές. Ασχέτως με το ποιο κόμμα θα επικρατήσει, αν θα υπάρξει ή όχι αυτοδυναμία, σε ποιο ποσοστό θα κινηθεί η αποχή κ.α., ο λαός πρέπει, επιτέλους, να δώσει ο ίδιος τη λύση.
Ο λόγος είναι απλός: Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η αρρωστημένη κατάσταση που ζούμε σήμερα. Όλα παίρνουν αναβολή, τίποτε δεν αλλάζει και αν ποτέ αλλάξει, είναι σε βάρος των πολιτών. Η στάση του κόσμου στις εκλογές μπορεί να δώσει τη λύση. Εδώ που φθάσαμε, η προσφυγή στις κάλπες είναι επιβεβλημένη.
«Πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Μόνο εμείς μπορούμε να διαμορφώσουμε το νέο στάτους κβο στη χώρα μας, όποιο και αν είναι αυτό. Θα είναι ένα κόμμα, θα είναι δυο, θα νικήσει η αποχή; Ό,τι και αν βγάλει η κάλπη, μονόδρομος τώρα είναι να προσφύγουμε σε αυτή!» σημειώνουν Ηπειρώτες, που βέβαια τονίζουν, ότι οι πολίτες θα πρέπει να προσέξουν πολύ ποιόν και γιατί θα ψηφίσουν, αφού οι εκλογές αυτή την περίοδο είναι οι κρισιμότερες που έγιναν ποτέ για το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών.

(proinoslogos gr)

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: