Αρχική > Uncategorized > Oχι από την Τρόικα για τη Μείωση του ΕΦΚ στο Πετρέλαιο Θέρμανσης.

Oχι από την Τρόικα για τη Μείωση του ΕΦΚ στο Πετρέλαιο Θέρμανσης.

Οκτώβριος 12, 2013 Σχολιάστε Go to comments
GUARDIAN: Το ΔΝΤ επιδιώκει την αποτυχία των μέτρων στην ΕλλάδαΑρνητική ήταν η απάντηση της τρόικας στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15%, ώστε να μειωθούν τα βάρη για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της τρόικας εστάλη νωρίς το μεσημέρι στην κυβέρνηση και τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου ξεκίνησαν αν συνεχεία να επαναδιατυπώνουν την πρόταση δίχως τους συντελεστές που αφορούν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Σημειώνεται ότι η άρνηση της τρόικας αφορούσε το σύνολο της πρότασης, κάτι που σημαίνει ότι αυτή επαναδιατυπώνεται και συμπεριλαμβάνει μόνο την αύξηση και προκαταβολή (τμήματος) του επιδόματος θέρμανσης και τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων………

 

Η νέα πρόταση θα προβλέπει: • Μικρή προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους που θα ανέρχεται στο 25% του συνολικού ποσού για κάθε δικαιούχο. • Αύξηση του ποσού της επιδότησης από 0,28 σε 0,35 ευρώ ανά λίτρο. • Διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων με στόχο να ωφεληθούν περισσότεροι καταναλωτές. Εξετάζεται να διευρυνθεί κατά 5.000 ευρώ το ύψος του ετήσιου εισοδήματος μέχρι του οποίου οι φορολογούμενοι θα δικαιούνται το επίδομα. Για τον άγαμο, στόχος είναι να ανέλθει στα 30.000 ευρώ από 25.000 που ήταν πέρυσι και για τον έγγαμο στα 40.000 ευρώ και να προστίθενται 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ανάλογη διεύρυνση των κριτηρίων εξετάζεται και για το ύψος της ακίνητης περιουσίας του φορολογούμενου (κατά 50.000 έως 100.000 ευρώ επιπλέον των 150.000 που ίσχυε πέρυσι).
ellanodikis.net
12/10/13
Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: