Αρχική > Uncategorized > Αυξάνονται δραματικά οι εξώσεις και οι άστεγοι στη Γερμανία…

Αυξάνονται δραματικά οι εξώσεις και οι άστεγοι στη Γερμανία…

Νοέμβριος 12, 2013 Σχολιάστε Go to comments

01capitalismΔραματική αύξηση σημειώνουν οι εξώσεις στη Γερμανία, αφού τα ενοίκια γίνονται όλο και πιο ακριβά, ενώ ο κόσμος, στην μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, έχει σήμερα όλο και λιγότερα χρήματα.

Επίσης, οι διαδικασίες των εξώσεων έχουν απλοποιηθεί και αυτό κάνει πιο εύκολη την κατάσταση για τους ιδιοκτήτες.

Τον περασμένο χρόνο καταγράφηκαν 25.000 εξώσεις με δικαστική απόφαση. Επίσης έγιναν 40.000 εξώσεις χωρίς δικαστική απόφαση, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια διεξαγωγής ανάλογων δικών. Το 2010 ο αριθμός των εξώσεων ήταν 20.000……………….
Δραματικά έχει αυξηθεί και ο αριθμός των αστέγων. Για παράδειγμα ο αριθμός τους το 2009 στο Βερολίνο ήταν 5.000, ενώ το 2011 ο ίδιος αριθμός είχε αγγίξει τις 7.000.

Πολλοί από τους ιδιοκτήτες σκέφτονται την ιδιοκατοίκηση και προτιμούν στα γεράματά τους να χρησιμοποιούν οι ίδιοι τα σπίτια τους. Στο μεταξύ τα ενοίκια στο Βερολίνο έχουν αυξηθεί δραματικά. Και όταν φεύγει ο παλιός ενοικιαστής, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ανεβάσει όσο θέλει το ενοίκιο. Πολύ συχνά οι εξώσεις πλήττουν τους πιο αδύναμους, αυτούς που παίρνουν κοινωνικά βοηθήματα.

Από την άλλη πλευρά οι ιδιοκτήτες βλέπουν κυρίως δύο λόγους για τους οποίους δεν είναι τόσο πρόθυμοι πια για διαπραγματεύσεις, όπως στο παρελθόν. Ο Κάι Βέρνεκε από την Ένωση Προστασίας Ιδιοκτητών λέει σχετικά στην Ντόιτσε Βέλλε: «Το γερμανικό δίκαιο προστατεύει εδώ και χρόνια τους ενοικιαστές. Σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες υποχρεώθηκαν με δικαστικές αποφάσεις να πληρώσουν το ηλεκτρικό και το νερό ενοικιαστών με τους οποίους είχε λυθεί ήδη το συμβόλαιο. Για το λόγο αυτό καταφεύγουν σήμερα τόσο γρήγορα στις εξώσεις».

Όπως και να έχουν τα πράγματα, γεγονός είναι πως οι εξώσεις αυξάνονται. Οι Σοσιαλδημοκράτες προεκλογικά είχαν υποσχεθεί να βάλουν ένα φρένο στα ενοίκια. Το θέμα όμως στις διαπραγματεύσεις με την CDU για τον κυβερνητικό συνασπισμό δεν παίζει πια σημαντικό ρόλο.
sigmalive.com, 12/11/13

Advertisements
Κατηγορίες:Uncategorized Ετικέτες: , ,
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: